Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Arderile necontrolate de vegetaţie şi incendiile, în creştere substanţială în 2011
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul arderilor necontrolate de vegetaţie a crescut de trei ori în anul 2011 faţă de anul precedent, iar cel al incendiilor cu peste o treime, potrivit datelor prezentate vineri la bilanţul activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.
Potrivit şefului ISU, Constantin Florea, în anul 2011 s-au produs 173 de arderi necontrolate, faţă de 45 în 2010, şi 263 de incendii, cu 63 mai multe faţă de anul anterior, principalele cauze fiind fumatul, focul deschis, instalaţiile electrice defecte sau improvizate şi coşurile de fum necurăţate.
Echipajele ISU au mai intervenit în 46 de cazuri în care a fost nevoie de descarcerare, 121 de situaţii de protecţie a comunităţilor şi 75 de cazuri de asistenţă a persoanelor şi animalelor. Pe timpul acestor intervenţii a fosta salvată viaţa a 91 de persoane, dintre care 27 copii, şi au fost protejate bunuri în valoare de peste 34 de milioane de lei.
În ceea ce priveşte activitatea SMURD, echipajele au acordat ajutor medical de urgenţă în 4.169 de cazuri, 33 de pacienţi fiind resuscitaţi după ce intraseră în stop cardio-respirator. AGERPRES/(A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Peste 4.000 de intervenţii ale echipajelor SMURD, în prima jumătate a anului Echipajele SMURD care acţionează în judeţul Bistriţa-Năsăud au intervenit în peste 4.000 de situaţii de urgenţă în primele şase luni ale acestui an, cu 38% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat difuzat luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Bistriţa-Năsăud: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a împlinit, luni, trei ani de existenţă în judeţul Bistriţa-Năsăud, timp în care numărul intervenţiilor s-a dublat, ajungându-se la peste 6.000 de solicitări într-un an.
Bistrita-Nasaud: ISU si-a triplat numarul de interventii in acest an Bistrita-Nasaud: ISU si-a triplat numarul de interventii in acest an
Bistriţa-Năsăud: Numărul intervenţiilor ISU a crescut cu peste 45% Numărul intervenţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a crescut cu peste 45% în prima jumătate a acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acest lucru datorându-se în primul rând măririi numărului de servicii SMURD.
Bistriţa-Năsăud: Dotarea materială a ISU prin fonduri europene continuă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud va beneficia de două noi autospeciale de intervenţie achiziţionate cu fonduri europene în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - etapa...
Bistriţa-Năsăud: ISU va beneficia de şase autospeciale şi trei ambulanţe noi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud va beneficia de şase autospeciale şi trei ambulanţe noi, care vor fi achiziţionate în cadrul proiectului 'Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord', derulat...