Cele mai citite
 


Colegiul Medicilor Gorj: Se impune o altă lege a sănătăţii, dar adaptată la condiţiile din ţară
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor Gorj, Ana Băleanu, consideră că se impune o nouă lege a sănătăţii în România, dar aceasta trebuie adaptată la condiţiile din ţară pentru a se putea schimba ceva în mod favorabil pentru sistemul sanitar.
Potrivit sursei citate, există multe prevederi în legea sănătăţii care ar trebui schimbate, iar în ceea ce priveşte privatizarea unor segmente din sistemul sanitar, aceasta este de părere că trebuie să existe spitale publice pentru pacienţii care nu îşi permit să plătească asigurări private de sănătate şi spitale de elită private pentru cei care doresc un maxim de confort şi tratamente scumpe în timpul internării.
''Sunt foarte multe lucruri de discutat. Concluzionând se impune o altă lege a sănătăţii, dar trebuie adaptată la ceea ce avem noi în ţară. Noi, medicii, sperăm să se schimbe ceva dacă va fi adoptată legea. (...) Ceea ce ştiu sigur este că au plecat foarte mulţi medici în străinătate şi vor pleca şi mai mulţi. Asta va fi o certitudine. Sunt multe lucruri care ar trebui schimbate, problemele sunt complexe. Noi ştiam şi ne-am fi bucurat să rămână spitale publice pentru cei care nu îşi permit să plătească asigurări private şi să fie spitale de elită cu tot confortul pentru cei care îşi permit să plătească'', a precizat, vineri, pentru AGERPRES, Ana Băleanu.
Aceasta a mai menţionat că până ce noua lege a sănătăţii nu va fi definitivată la nivel central, dat fiind că acum se află în dezbatere publică, populaţia nu trebuie alarmată despre eventualele modificări ce vor fi aduse asupra prevederilor respective, urmând ca pacienţii să afle despre modificări după finalizarea legii. AGERPRES/(A - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Astărăstoaie - Colegiul Medicilor va susţine logistic medicii amendaţi Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, că amenzile primite de medici în urma controalelor efectuate de Casele de Asigurări de Sănătate vor fi contestate iar CMR va susţine logistic toate...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.
Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
Colegiul Medicilor din România este împotriva introducerii plafoanelor la medicii de familie Colegiul Medicilor din România nu este de acord cu introducerea plafonului la prescrierea medicală, se arată într-un comunicat de presă al CMR remis luni AGERPRES. "Nu putem fi de acord cu o astfel de măsură întrucât încalcă dreptul la tratament al pacienţilor şi dreptul la autonomie profesională al...
CMR: Tema principală de dezbatere din campania pentru europarlamentare trebuie să fie starea sănătăţii Colegiul medicilor din România a lansat marţi un apel ca principala temă de dezbatere din campania pentru alegerile europarlamentare să fie starea sănătăţii.