Cele mai citite
 


Constantin Niţă: Sperăm ca legea sănătăţii să nu treacă prin asumarea răspunderii, ci printr-o dezbatere firească
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele filialei PSD Braşov Constantin Niţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că PSD nu va vota legea sănătăţii în forma actuală.
"Noi sperăm ca această lege să nu treacă prin asumarea răspunderii, ci printr-o dezbatere firească. Ceea ce nu explică nimeni este cum va fi stabilit acel pachet minim obligatoriu de servicii medicale pentru fiecare cetăţean al acestei ţări şi care este cuantumul pachetului. Cred că de aici trebuia să se pornească, de la serviciile medicale minime obligatorii pentru fiecare cetăţean. Pornind de aici puteam să construim întreaga lege şi întregul sistem de asigurări. Din moment ce nu ai un asemenea standard de cost pentru servicii minime necesare pentru fiecare cetăţean este greu de presupus că va putea fi aplicată corect. Este clar că, din ce am citit eu, e adevărat puţin, din acest proiect de lege este vorba despre două chestiuni. Sistemul de urgenţă care după părerea lor trebuie pus în concurenţă cu SMURD-ul, adică pe lângă SMURD să mai apară şi alt sistem privat şi privatizarea caselor judeţene de sănătate. Astea sunt două elemente principale ale legii", a subliniat Constantin Niţă.
Sursa citată a adăugat că este necesar să rămână un serviciu public de urgenţă care trebuie dezvoltat şi un sistem de asigurări de sănătate care să răspundă cerinţelor tuturor cetăţenilor.
Preşedintele PSD Braşov a precizat că, dacă legea va ajunge în dezbaterea Parlamentul, PSD va depune mai multe amendamente pentru îmbunătăţirea acesteia şi speră ca în final să iasă o lege bună. Constantin Niţă a mai afirmat că este necesară elaborarea unei legi noi pentru sănătate deoarece la Legea 95/2006 s-au făcut peste o mie de modificări. AGERPRES/(A - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cepoi: În locul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate vor fi organizate societăţi mutuale Noul proiect de lege a Sănătăţii prevede câteva noutăţi extrem de importante, printre care şi aceea că în locul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate vor fi organizate societăţi mutuale, aşa cum există în Belgia, a spus ministrul Vasile Cepoi luni, la o dezbatere privind actul normativ.
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Braşov: Serviciu de Urgenţă prin SMS 113, pentru persoane cu dizabilitaţi de auz şi/sau de vorbire Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire din judeţul Braşov şi Covasna vor avea posibilitatea apelării unui Serviciu de urgenţă prin SMS, la numărul 113, au anunţat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Braşov, col. Mihai Şovăială...
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.
Braşov: PSD cere preşedintelui să declare starea de urgenţă pentru trei judeţe Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat vineri seara, la Braşov, că a solicitat în scris preşedintelui Traian Băsescu să declare starea de urgenţă pentru judeţele Buzău, Vrancea şi Constanţa, în ceea ce priveşte situaţia de la Mangalia unde populaţia oraşului nu are căldură de câteva săptămâni.