Cele mai citite
 


Timiş: CJAS a virat 18 milioane lei pentru spitale
vineri, 18 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a virat, joi, către spitale suma de 18 milioane de lei, reprezentând salariile angajaţilor unităţilor sanitare cu paturi, transmite corespondentul AGERPRES.
Potrivit purtătorului de cuvânt al CJAS Timiş, Mariana Mocioalcă, în perioada următoare, în funcţie de raportările spitalelor, Casa de Sănătate va plăti serviciile medicale efectuate de acestea.
'În urma acestor alocări de fonduri, CJAS Timiş este la zi cu plata cheltuielilor de personal din spitalele timişene', a precizat Mocioalcă.
În cursul zilei de miercuri, personalul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Timişoara a protestat pentru că nu şi-a primit sporurile salariale, medicii fiind decişi să dea în judecată conducerea spitalului.
Pe de altă parte, joi, medicii şi asistentele din Timiş au început să strângă semnături pentru organizarea unor proteste, la începutul lunii viitoare, deoarece sunt nemulţumiţi atât de grila de salarizare din legea unitară, cât şi de faptul că pentru ultimul trimestru al anului nu mai sunt bani de salarii.
Preşedintele Sindicatului Sanitas Timiş, Livius Cârstea, a susţinut că personalul medical este nemulţumit şi pentru neplata unor sporuri profesionale, unii dintre managerii de spitale tăind, deja, din sporuri pentru a acoperi lefurile, iar personalul din unităţile spitaliceşti nu a primit, încă, banii care trebuiau să fie viraţi în perioada 10 şi 15 septembrie.
În opinia lui Cârstea, datoriile spitalelor din judeţ sunt foarte mari şi nici nu sunt perspective că acestea ar putea fi reduse, dacă nu achitate, în perioada următoare, prin eventuale rectificări bugetare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov:Datorii de peste 2 milioane de lei către furnizorii de medicamente şi materiale sanitar-farmaceutice Patru dintre cele şase spitale din municipiul Braşov aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) au datorii către furnizorii de medicamente, reactivi şi materiale sanitar farmaceutice de 2,3 milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES dr.Gabriel Stanciu, şeful Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă...
Sălaj: Datorii de 10,5 milioane de lei achitate pentru spitalele din judeţ Valoarea datoriilor spitalelor din Sălaj achitate de Ministerul Sănătăţii se ridică la aproape 10,5 milioane de lei, Claudiu Bârsan, preşedintele Casei de Asigurări Sălaj, anunţând miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, finalizarea procedurii de stingere a acestor arierate.
Brăila: Datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul instituţiei, Camelia Nedelcu.
Brăila: Datorii de peste 21 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 21 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate de directorul instituţiei, Luciana Boboc.
Vâlcea: Datorii de 1,4 milioane lei la CAS Vâlcea de la 1212 contribuabili Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea o are de recuperat de la persoanele fizice o datorie de peste 1,4 milioane de lei, a declarat miercuri pentru AGERPRES, directoarea instituţiei, Rodica Mărginean. Această sumă este rezultatul acumulării unor debite şi a unor penalităţi în ultimii cinci ani,...
Gorj: Datorii de peste 60.000 lei la spitalul judeţean Spitalul Judeţean Târgu-Jiu are datorii în valoare de 60.000 lei căre Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), bani care trebuie restituiţi până la sfârşitul acestei luni, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al CJAS Gorj, Cosma Dumitrescu.