Cele mai citite
 


Cristian Irimie: Termenul de dezbatere a proiectului de lege a sănătăţii a fost prelungit
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, a declarat vineri la după întâlnirile cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno - Americane (AmCham) şi a Federaţiei Solidaritatea Sanitară că termenul de dezbatere a proiectului de lege a sănătăţii a fost prelungit cu cel puţin încă 30 de zile.
Cristian Irimie a precizat că au fost abordate cu reprezentanţii celor două instituţii aspecte generale ale legii sănătăţii, urrmând ca modificările solicitate de participanţi să fie transmise sub formă de tabele comparative, ca bază pentru dezbateri punctuale.
"Noi dorim ca legea să fie funcţională în principal pentru pacienţi. S-a discutat cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno -Americane în principal pe asigurările private. A fost prezentat şi punctul de vedere legat de legislaţia medicamentului, pentru că au fost reprezentanţi şi din această zonă, de participarea medicamentului în asigurările de stat a populaţiei", a spus secretarul de stat.
El a accentuat că în principal s-a discutat despre participarea asiguratorilor privaţi, partea americană propunând amendamente.
"Neclarităţile vizează felul cum se va aplica legea, cum vor participa asiguratorii pentru că nu toată lumea a înţeles principiile legii", a explicat secretarul de stat.
La rândul său, directorul executiv al AmCham, Anca Harasim, a spus că în cadrul întâlnirii s-a dorit clarificarea unor prevederi din proiectul de lege astfel încât să se poată formula un document de poziţie, cu observaţii suplimentare.
"S-a discutat în principal problema asigurărilor pentru că este un sistem nou introdus. În principal am vorbit despre companii deja existente aici care nu sunt membre ale Camerei de Comerţ Americane. Salutăm această reformă care este foarte necesară şi la care vrem să contribuim cât mai mult pentru a o face funcţională", a subliniat Anca Harasim.
Ea a evidenţiat că asiguratorii s-au constituit într-un grup de lucru elaborarea de observaţii astfel încât sarcina MS să fie uşurată pentru corelarea observaţiilor cu asiguratorii şi cu cei care asigură servicii private. Este important ca partea de principii să intre în lege şi nu în legislaţia secundară", a spus directorul executiv AmCham, precizând că documentul consolidat va fi trimis la MS într-o săptămână. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Solidaritatea Sanitară:Revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, un prim pas dintr-o serie de măsuri necesare Revenirea doctorului Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii constituie doar primul pas dintr-o lungă serie de măsuri necesare, se arată într-un comunicat al Federaţiei Solidaritatea Sanitară remis, marţi, AGERPRES.
Solidaritatea Sanitară:Organizarea de proteste va fi luată în considerare dacă negocierile cu Ministerul Muncii nu vor avea rezultatele aşteptate Federaţia Solidaritatea Sanitară ia în considerare posibilitatea unor "adevărate" proteste, dacă negocierile cu Ministerul Sănătăţii, aflate în derulare, nu vor avea rezultatele aşteptate şi dacă salariaţii vor decide astfel de măsuri, precizează reprezentanţii federaţiei, într-un comunicat remis, luni...
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
Dezbatere publică referitoare la introducerea taxei pe alimente Bucureşti, 1 feb /Agerpres/ - Federaţia Patronală Română din Industria Alimentară, Romalimenta organizează luni o dezbatere publică referitoare la introducerea taxei pe alimente.
Ţucmeanu, despre rolul brokerului de medicamente: Stabileşte preţuri, negociază, dar nu vede în niciun fel marfa Rolul brokerului de medicamente de uz uman a fost definit miercuri, la o dezbatere organizată la Ministerul Sănătăţii, ca fiind acela de intermediar calificat care simplifică relaţiile dintre producători şi distribuitori, negociază, dar nu are nicio legătură directă cu marfa.
Ministerul Sănătăţii intenţionează scutirea cetăţenilor de la plata cardului naţional de asigurări sociale de sănătate Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează susţinerea de la bugetul de stat a cheltuielilor necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document.