Cele mai citite
 


Dolj: La Craiova se deschide un heliport regional pentru SMURD
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Craiova se deschide în luna aprilie un heliport regional pentru SMURD care va deservi toate judeţele Olteniei - Dolj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Gorj. Anunţul a fost făcut, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă de prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, care a anunţat că heliportul de la Craiova va fi funcţional din prima săptămână a lunii aprilie a.c.
'Baza SMURD de la Craiova care va avea în dotare un elicopter se va deschide în prima săptămână a lunii aprilie, la Aeroportul din Craiova. Pentru început va avea în dotare un singur elicopter care este pus la dispoziţie de Ministerul Administraţiei şi Internelor urmând ca pe parcurs să se facă şi alte dotări. Oamenii care vor lucra aici sunt cei de la SMURD. Sunt o serie de etape de dezvoltare a acestei baze SMURD, iar decizia de realizare a acestui proiect este foarte importantă pentru rezolvarea cazurilor de urgenţă din această zonă', a spus Giugea.
Prefectul judeţului Dolj a mai afirmat că 'în nici un caz SMURD nu se va desfiinţa', pentru că statul nu a investit în ceva 'care în momentul în care funcţionează îl desfiinţează'. 'Nu cred că statul a investit în ceva pe care în momentul în care funcţionează bine îl desfiinţează. Săptămâna viitoare voi avea o întâlnire şi cu conducerea Serviciului de Ambulanţă Dolj, pentru a vedea care este situaţia actuală a acestei instituţii', a spus Giugea. AGERPRES/(AS-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Oltenia, dotate cu 44 echipamente de aproape 11,4 milioane euro Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din cele 5 judeţe din Oltenia - Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea - vor fi dotate, până în iunie 2012, cu 44 de echipamente de aproape 11,4 milioane euro în baza unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional şi realizat de Asociaţia de Dezvoltare...
Dolj: Punct de salvare aeriană SMURD, la Craiova Un punct de salvare aeriană SMURD, al cincilea din ţară, a fost înfiinţat vineri la Craiova, la eveniment fiind prezenţi premierul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, acesta din urmă anunţând că în următorii doi ani vor mai achiziţionate încă trei elicoptere pentru SMURD, astfel încât să...
Gorj: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de două noi autospeciale Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că judeţul Gorj va beneficia de două autospeciale noi, care vor merge în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Ministrul Sănătăţii: Baza aeriană SMURD din Craiova va colabora cu cea de la Bucureşti Noua bază aeriană de salvare SMURD din Craiova, deschisă vineri, va colabora cu cea de la Bucureşti, iar elicopterul trimis la Craiova va interveni şi în cazurile de urgenţă din judeţele limitrofe, a declarat ministrul Sănătăţii, Raed Arafat.