Cele mai citite
 


E. Nicolăescu (PNL) despre retragerea legii sănătăţii: În sfârşit, în România societatea civilă a învins
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viceliderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, susţine că retragerea proiectului legii sistemului sanitar reprezintă o victorie a societăţii civile, a românilor, care nu vor mai fi supuşi unor riscuri majore.
"În sfârşit, în România societatea civilă a învins. Retragerea proiectului de lege a sănătăţii înseamnă presiunea masivă pe care oamenii au reuşit să o facă asupra preşedintelui în primul rând, cel mai mare susţinător al acestei aberaţii legislative. De acum s-a deschis un drum normal de dezbateri, de confruntare de idei, concepte şi soluţii pentru ameliorarea sistemului sanitar românesc. Îmi exprim bucuria pentru că cetăţenii români nu vor mai fi supuşi unor riscuri majore care erau vizibile prin proiectul de lege al sănătăţii", a declarat, vineri seară, pentru AGERPRES, Eugen Nicolăescu.
El a adăugat că reprezentanţii puterii îşi vor rezolva, probabil, "micile probleme" pe care doresc să le rezolve neapărat prin ordonanţe de urgenţă.
În ceea ce priveşte reforma în sănătate, despre care reprezentanţii coaliţiei de guvernare au afirmat că trebuie făcută cât mai repede, Eugen Nicolăescu a opinat că aceasta putea fi făcută prin modificări punctuale la legea actuală a sănătăţii şi nu cu o lege separată, la care să mai adauge şi alte legi secundare.
Preşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri seară, premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii.
"Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate. Am discutat de altfel cu primul-ministru intenţia de a face acest lucru. Şi o fac eu pentru că aici a fost comisia prezidenţială, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii", a declarat Băsescu, vineri seară, la Palatul Cotroceni. AGERPRES/(AS - Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea Uniunii Democrate Maghiare din România /UDMR/ de nominalizare a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Borbely Laszlo.
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii, subsumată reformei în sănătate Deciziile pe care le vom lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri...