Cele mai citite
 


Femeie însărcinată, infestată cu virusul HIV, găsită pe străzile sectorului 2
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie însărcinată şi infestată cu virusul HIV a fost găsită joi noapte de medicii serviciului de Ambulanţa Socială, la o razie organizată de Primăria sectorului 2, într-o casă ocupată abuziv.
Femeia şi un bărbat drogat au fost trimişi la spitalul Floreasca, tânărul intrând în sevraj din cauza consumului de etnobotanice.
La acţiunea declanşată de primarul Neculai Onţanu au participat cele şase echipaje ale Ambulanţei Sociale a Primăriei Sectorului 2 şi echipe ale Poliţiei Locale a Sectorului 2 care au identificat 21 de persoane (4 femei şi 17 bărbaţi), găsite în canale şi în case părăsite pe care le-au transformat în adevărate focare de infecţie.
Oamenii străzii au fost supuşi unor controale medicale cu aparatura montată la bordul Ambulanţelor Sociale ale Primăriei Sectorului 2, constantându-se că o mare parte a celor găsiţi sufereau de afecţiuni hepatice determinate de consumul masiv de alcool şi de substanţe chimice.
Persoanele fără adăpost şi care nu reprezintă un pericol pentru colectivitate au fost duşi la Adăpostul social de urgenţă "Sfântul Pantelimon".
Primăria Sectorului 2 a implementat, în anul 2003, proiectul "Ambulanţa Socială" în scopul asigurării de servicii socio - medicale pentru diverse categorii de persoane asistate, aflate în risc de marginalizare socială şi creării unui serviciu alternativ şi complementar Serviciului de Ambulanţă de Stat, care poate contribui la diminuarea cheltuielilor din sistemul sanitar şi la asigurarea unui răspuns în timp real.
Beneficiarii proiectului sunt persoanele aflate în situaţie de risc social (persoane vârstnice, încadrate în categoria persoanelor cu handicap sau invalide, dependente şi fără susţinători legali, victime ale violenţei domestice, cele care locuiesc în condiţii improprii) care necesită intervenţie imediata pentru prevenirea degradării fizice şi sociale, pentru evitarea riscului vital. AGERPRES/(AS, Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arafat: Prima ambulanţă a intervenit în 7 minute în cazul fetelor care au fost pe punctul să se înece în ştrand Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că prima ambulanţă care a intervenit în cazul celor două fete ce au fost pe punctul să se înece într-un ştrand din zona Străuleşti a ajuns la locul incidentului în circa 7 minute de la momentul în care a fost solicitat ajutorul.
Olt: O ambulanţă a lovit mortal un căruţaş Un bărbat în vârstă de 40 de ani, aflat într-o căruţă, a murit în comuna Coteana după ce o ambulanţă care transporta la spitalul din Slatina o femeie însărcinată a lovit atelajul din spate.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.
Prima clinică mobilă a Armatei Salvării, inaugurată la Bucureşti; Coordonator proiect: E o ambulanţă socială Prima Clinică medicală mobilă a Armatei Salvării, finanţată prin granturi norvegiene, a fost inaugurată joi, în Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.