Cele mai citite
 


Iaşi: Alte trei cazuri de gripă nouă
vineri, 18 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, joi, existenţa altor trei cazuri de gripă nouă în judeţ, după ce, în cursul zilei de miercuri, au fost confirmate alte cinci cazuri de infectare cu virusul AH1N1.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), a declarat presei că este vorba despre persoane care au călătorit în Irlanda şi o tânără de 24 de ani, aceasta din urmă fiind deja internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva' din Iaşi.

'Dacă la această persoană exista deja confirmarea infectării cu virusul AH1N1, în urma testelor efectuate s-a stabilit că încă trei persoane, respectiv partenerul tinerei în vârstă de 24 de ani, şi doi copii de doi şi trei ani, au gripă porcină. Toţi aceştia se află în prezent internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde li se aplică tratamentul specific. Starea sănătăţii pacienţilor este bună, iar evoluţia bolii este favorabilă'', a declarat Marius Voicescu.

Acesta a spus că în momentul de faţă, în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi se mai află internate încă patru persoane, respectiv, o femeie în vârstă de 34 de ani, cu cei trei copii ai săi, cu vârste de de trei, opt şi 12 ani. Aceştia au fost transferaţi la spital în cursul săptămânii trecute, după ce cazurile lor au fost confirmate de specialiştii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Până în prezent, la Iaşi au fost confirmate 20 de cazuri de infectare cu virusul AH1N1.
Reprezentanţii DSP Iaşi se vor întâlni în perioada următoare cu medicii din judeţ, în vederea prezentării planului special de monitorizare, prevenire şi acţiune în cazul îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 în unităţile de învăţământ.

''Vineri va avea loc prima întâlnire cu medicii şcolari din zona urbană, pentru a li se prezenta Ordinul 1094 / 10.09.09, cu privire la măsurile care trebuie respectate pentru prevenirea îmbolnăvirilor în toate şcolile din Iaşi. Începând cu săptămâna viitoare, reprezentanţii DSP Iaşi se vor întâlni şi cu medicii de familie din zona rurală, urmând ca în oraşele Târgu Frumos, Hârlău şi Paşcani să se deplaseze pentru a discuta cu medicii despre atribuţiile acestora'', a precizat Marius Voicescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.