Cele mai citite
 


Hunedoara: Populaţia nevoiaşă e cea mai afectată de privatizarea din sănătate, afirmă directorul Spitalului Judeţean
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Privatizarea sistemului medical de urgenţă va lovi populaţia săracă din România, dar va însemna şi disponibilizări de personal din spitale, în încercarea obţinerii unui profit pentru cei vor gestiona acest gen de activităţi, a declarat, vineri, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, dr. Ioan Demeter.
'Din nefericire, sunt puţini cei care pornesc cu idei umanitare într-o privatizare a sistemului de sănătate, iar acest lucru ar trebui să dea de gândit guvernanţilor. Nu se merge pe idei umanitare şi asistăm, din nefericire, la goana după profit. Cei care doresc să privatizeze sistemul medical vor urmări profitul, iar acest lucru va însemna personal medical disponibilizat, reducerea activităţii medicale şi mai puţine internări în spitale, uneori chiar atunci când acestea se justifică din plin', a explicat dr. Demeter, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara (PSD).
În lipsa unui sistem de asistenţă socială bine pus la punct, spitalele din România asigură, de nevoie, şi o parte din acest serviciu public pentru populaţie, este de părere directorul medical. El a arătat că nu are cunoştinţă ca din fostele spitale ce au fost închise în acest an, vreunul să se fi transformat în unitate de asistenţă socială sau cămin de bătrâni.
'Un segment foarte mare a populaţiei are nevoie de asistenţă socială pe care, din nefericire, o fac spitalele. Sunt aceste zone în care populaţia se adresează şi găseşte îngrijire, hrană şi medicaţie. (...) Asistenţa socială în spitale reprezintă aproape 10 % din activitatea unităţilor sanitare, din păcate. Cine va prelua această parte a asistenţei sociale? Probabil că nimeni', a adăugat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
Dr. Ioan Demeter susţine că noua lege ar permite şi privatizarea spitalelor judeţene de urgenţă, fapt care, în opinia sa, este o greşeală pentru că 'spitalele sunt cele care asigură asistenţa medicală reală specializată a populaţiei'.
Directorul medical a mai spus că în contextul noii legi a sănătăţii este necesar ca spitalele judeţene să rămână ca unităţi sanitare publice, integrate într-o strategie naţională de sănătate. AGERPRES/(A, AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Asistentă medicală anchetată pentru uciderea propriului bebeluş O asistentă medicală de la spitalul din Petroşani este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru infracţiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie deoarece în noaptea de Anul Nou a născut o fetiţă care a murit după ce a fost aruncată într-un container...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
O delegaţie a autorităţilor maramureşene a fost în Ivano-Frankivsk, unde se doreşte implementarea unui serviciu similar SMURD O delegaţie a autorităţilor maramureşene, formată din preşedintele Consiliului Judeţean, directorii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate şi respectiv al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat s-au aflat,...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...