Cele mai citite
 


Iaşi: Un protest de susţinere va fi organizat de tinerii liberali în Piaţa Unirii
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tinerii liberali ieşeni vor iniţia duminică o acţiune de protest în cadrul căreia vor ieşi în Piaţa Unirii pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de actualele prevederi ale proiectului de Lege a Sănătăţii dar şi pentru a-şi exprima solidaritatea cu doctorul Raed Arafat, se arată într-un comunicat remis, vineri, de conducerea Tineretului Naţional Liberal din Iaşi.
Membrii TNL Iaşi susţin că duminică, de la ora 12.00, se vor afla în Piaţa Unirii, pentru a transmite un mesaj prin care îşi manifeste indignarea faţă de 'servilii activişti ai din PDL Iaşi, care aleg să tacă mâlc la elucubraţiile bolborosite de preşedintele lor'.
Tinerii liberali consideră că, într-o Românie în care sistemul de sănătate este unul deficitar din multe puncte de vedere, al exodului medicilor din cauza salariilor mici, al unităţilor spitaliceşti care se închid din lipsă de bani, al serviciilor de o calitate slabă din cauza aparaturii neperformante cu care operează personalul, dezbaterea privind reformarea acestuia nu trebuie făcută 'pe picior', fără o revizuire serioasă şi fără a-i consulta pe cei mai credibili oameni din sistem.
'Legea sănătăţii propusă de Traian Băsescu nu aduce schimbări de fond în ceea ce priveşte actorul principal - pacientul - ci urmăreşte soluţionarea câtorva probleme prin oferirea unor soluţii meschine. Dezavuăm ferm prevederile cu referire la sistemul de urgenţă, capitol important al noii Legi a Sănătăţii. Ne manifestăm susţinerea pentru domnul doctor Raed Arafat, unul din rarii profesionişti din aparatul de stat românesc, politizat până la paroxism de PDL, pentru că vrem să tragem un semnal de alarmă clar opiniei publice: Partidul Naţional Liberal propune un alt model de promovare a valorilor, bazat pe principiul meritocraţiei, nu pe principiul obedienţei şi cotizării la partid. (...) Băsescu şi PDL pun în pericol vieţile oamenilor pentru a satisface clientela de partid! Trebuie să o spunem clar şi fără echivoc: este falsă ideea pe care preşedintele vrea să o inducă populaţiei, cum că activitatea SMURD-ului ar urma să fie liberalizată, deschisă concurenţei private', a declarat Costel Alexa, preşedintele TNL Iaşi. AGERPRES/(AS-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Dr. Raed Arafat: Plec trist, dar cu capul sus Dr. Raed Arafat a declarat marţi că pleacă trist, dar cu capul sus din funcţia de subsecretar de stat, subliniind că nu este de acord cu punctul de vedere oficial al Ministerului Sănătăţii privind noile prevederi propuse pentru sistemul de urgenţă.
Iaşi: Reprezentanţii companiei 'Antibiotice' anunţă că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu Compania Antibiotice SA intenţionează să-l dea în judecată pe medicul Cătălin Cîrstovanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie din Bucureşti, după declaraţiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Traian Băsescu: Raed Arafat, un "duşman" al apariţiei încă unui sistem privat de sănătate Preşedintele Traian Băsescu a declarat miecuri seară, la TVR, că Raed Arafat este un duşman al apariţiei încă unui sistem privat de sănătate, secretarul de stat uitând că şi sistemul SMURD creat de el a fost mai întâi o fundaţie.