Cele mai citite
 


Lentile de contact inteligente care pot diagnostica, monitoriza şi chiar trata anumite afecţiuni
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sute de milioane de oameni din întreaga lume poartă lentile de contact fie pentru a vedea mai bine, fie din motive de ordin estetic, însă aceste banale lentile pot fi dotate cu "inteligenţă" şi astfel pot fi utile pentru diagnosticarea, monitorizarea şi chiar tratarea anumitor afecţiuni, conform unui material publicat de CBS.
Lentilele de contact din această nouă generaţie, denumite şi "lentile inteligente", sunt dotate cu circuite, senzori şi receptori wireless concepuţi pentru a menţine sub observaţie starea sănătăţii persoanei care le poartă.

'Suntem aproape să obţinem un instrument extrem de important pentru medicină", explică dr..Babak Parviz, creatorul lentilelor inteligente alături de colegi de la Unievrsitatea din Washington. Ei au construit primele lentile de contact inteligente şi susţin că acestea ar putea elimina într-o zi necesitatea analizelor de sânge.

'Aceste lentile permit o monitorizare constantă, neinvazivă, a corpului uman", explică Parviz, precizând că biomarkerii din sânge - precum colesterolul sau glucoza - pot fi găsiţi şi la suprafaţa ochilor. Astfel, spre exemplu, o lentilă de contact poate monitoriza nivelul glucozei din organismul unui bolnav de diabet şi poate transmite rezultatul prin semnal radio direct pe telefonul mobil al persoanei respective.

Noile lentile inteligente nu au fost încă testate pe voluntari umani.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Samsung a depus brevet pentru lentile de contact inteligente Compania Samsung a depus un brevet de invenţie pentru o pereche de lentile de contact high-tech, proiectul trimiţând cu gândul la lentilele de contact conectate lansate în 2014 de gigantul Google şi care erau concepute pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat prin măsurarea în timp real a nivelului...
Fitoterapia in diabet In mod special, in ultimii 10 ani, s-au facut cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diverse popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.
Sibiu: Noua preferinţă de tratare a miopiei sunt lentilele de contact de noapte, purtate doar în somn Tot mai mulţi părinţi preferă să cumpere copiilor cu probleme oftalmologice lentile de contact care se poartă doar noaptea, în somn, deşi acestea încă nu sunt foarte cunoscute în ţara noastră, a declarat vineri, pentru AGERPRES, oftalmologul Adriana Stănilă, preşedinta Societăţii române de lentile de...
Lentilele de contact bionice ar putea transforma ochelarii într-un obiect al trecutului Lentilele de contact bionice ar putea să ne facă să uităm definitiv de ochelari. Inventate de un optometrist din Canada, aceste lentile denumite Ocumetics Bionic Lens (OBL) promit să îmbunătăţească performanţele vederii până la un standard de trei ori mai ridicat decât 20/20, standardul universal pentru...
Metode moderne pentru a scapa de ochelari - Chirurgia laser (PRK) Cea mai moderna metoda de a scapa definitiv de ochelari sau lentile de contact este chirurgia refractiva (operatie cu laser). Prin aceasta procedura se corecteaza viciile de refractie ale ochiului: miopia de pana la -7 D, hipermetropia de pana la + 4 dioptrii si astigmatismul de 3D. Pentru a...
Ce nu știai despre pilulele anticoncepționale! Cum să alegi o metodă de contracepție eficientă și sigură Poate cele mai cunoscute medicamente la nivel global, anticoncepționalele orale, sunt numite simplu “pilula”. Cele mai folosite mjjloace de contracepție își păstrează încă o serie de aspecte bine ascunse, la mai bine de 50 de ani de la apariție.