Cele mai citite
 


Manifestarea de solidaritate cu Raed Arafat continuă la Târgu Mureş
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 2.500 de persoane, potrivit estimărilor reprezentanţilor Jandarmeriei, s-au adunat în faţa sediului SMURD din Târgu Mureş pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de dr Raed Arafat, fondatorul acestui serviciu.
Manifestanţii au ajuns în jurul orei 19,30 în faţa sediului SMURD si au scandat vreme de aproximativ o jumătate de oră lozinci pro-Arafat şi anti-prezidenţiale. După acest moment, manifestanţii s-au încolonat cu intenţia de a se îndrepta din nou spre centrul oraşului. Manifestaţia, au ţinut să precizeze oamenii legii, nu este autorizată.
Iniţial, peste 400 de persoane au participat, joi seara, în centrul municipiului Târgu Mureş, la o acţiune de solidaritate cu dr. Raed Arafat, care a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în semn de protest faţă de prevederile proiectului legii sănătăţii referitoare la sistemul de urgenţă.
Manifestarea din Târgu Mureş a fost iniţiată pe reţelele de socializare, mai ales pe Facebook, şi nu a fost autorizată de responsabilii locali.
Participanţii la acţiunea de solidaritate cu Raed Arafat au scandat lozinci pro-SMURD, de încurajare faţă de iniţiatorul acestui serviciu în România, precum şi lozinci anti-prezidenţiale.
În apelul la solidaritate lansat pe Facebook şi intitulat "Respect şi solidaritate - SMURD pentru noi, noi pentru SMURD" se arată că 'manifestaţia se va face în deplină linişte fără a deranja liniştea publică'.
"Aduceţi pancarte şi afişe. Să arătăm ţării întregi că noi putem să susţinem un lucru bun. Raed Arafat şi-a dat demisia din poziţia de secretar de stat al Ministerului Sănătăţii. Noua lege a sănătăţii desfiinţează SMURD. Fii tu cel care decizi în mâna cui îţi laşi viaţa. Serviciul mobil de urgenţă şi reanimare este o obligaţie a statului faţă de cetăţenii săi. Vino în data de 12.01.2012, la ora 18.00, cu un mesaj de susţinere în centru Târgu Mureşului (la ceas, unde este bradul acum) să ne exprimăm respectul şi solidaritatea cu Raed Arafat', se mai arată în apelul postat pe Facebook.
În jurul orei 18.30 manifestanţii au pornit într-un marş neautorizat către Primăria Târgu Mureş. AGERPRES/(A-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O manifestare de solidaritate cu Raed Arafat a avut loc la Târgu Mureş Peste 400 de persoane au participat, joi seara, în centrul municipiului Târgu Mureş, la o manifestare de solidaritate cu dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD, care a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în semn de protest faţă de prevederile proiectului legii sănătăţii referitoare la sistemul de...
Manifestarea de solidaritate cu Raed Arafat de la Târgu Mureş s-a încheiat fără incidente Manifestarea de solidaritate cu doctorul Raed Arafat, fondatorul SMURD, care a avut loc, joi seara, la Târgu Mureş, s-a încheiat după mai bine de trei ore fără a fi semnalate incidente, potrivit forţelor de ordine.
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Raed Arafat, ambasador al municipiului Târgu Mureş pentru dobândirea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021 Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, este unul dintre ambasadorii municipiului Târgu Mureş în cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană...
Dr. Simona Bratu (SMURD): Vestea demisiei doctorului Arafat ne-a îndurerat foarte tare Dr. Simona Bratu, unul dintre medicii SMURD care a fost alături de dr. Raed Arafat încă de la iniţierea în România, la Târgu Mureş, a primului Serviciu Mobil de Urgenţă şi Reanimare, a declarat, marţi, că vestea demisiei acestuia din funcţia de secretar de stat i-a îndurerat pe colegii săi.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...