Cele mai citite
 


Manifestarea de solidaritate cu Raed Arafat de la Târgu Mureş s-a încheiat fără incidente
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Manifestarea de solidaritate cu doctorul Raed Arafat, fondatorul SMURD, care a avut loc, joi seara, la Târgu Mureş, s-a încheiat după mai bine de trei ore fără a fi semnalate incidente, potrivit forţelor de ordine.
Iniţial peste 400 de persoane au organizat la ora 18.00 un flash mob în centrul municipiului Târgu Mureş, pentru a se solidariza cu dr. Raed Arafat, fost subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii care şi-a prezentat demisia în semn de protest faţă de prevederile proiectului legii sănătăţii referitoare la sistemul de urgenţă.
Manifestanţilor li s-au alăturat apoi numeroşi revoluţionari, studenţi, sindicalişti şi politicieni şi au pornit într-un marş neautorizat către sediul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Târgu Mureş, blocând circulaţia pe mai multe artere principale din municipiu.
La sediul SMURD au ajuns peste 2.500 de persoane care au scandat lozinci de încurajare la adresa întemeietorului SMURD, Raed Arafat, precum şi lozinci antiprezidenţiale.
După aproximativ o jumătate de oră, timp în care manifestanţii au aplaudat şi încurajat fiecare ambulanţă care a intrat în curtea SMURD, participanţii a pornit într-un nou marş către centrul municipiului Târgu Mureş.
În centrul oraşului din cei peste 2.500 de manifestanţi de la SMURD au mai ajuns în jur de 200, care s-au dispersat după ora 21.30.
Manifestarea de la Târgu Mureş nu a avut autorizaţie, iar organele de ordine nu au putut pe decide pe cine vor sancţiona întrucât acţiunea a fost iniţiată pe reţelele de socializare, mai ales pe Facebook. Apelul la solidaritate lansat pe Facebook s-a intitulat 'Respect şi solidaritate - SMURD pentru noi, noi pentru SMURD'. AGERPRES/FOTO PE FLUX/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
O manifestare de solidaritate cu Raed Arafat a avut loc la Târgu Mureş Peste 400 de persoane au participat, joi seara, în centrul municipiului Târgu Mureş, la o manifestare de solidaritate cu dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD, care a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în semn de protest faţă de prevederile proiectului legii sănătăţii referitoare la sistemul de...
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.
Manifestarea de solidaritate cu Raed Arafat continuă la Târgu Mureş Aproximativ 2.500 de persoane, potrivit estimărilor reprezentanţilor Jandarmeriei, s-au adunat în faţa sediului SMURD din Târgu Mureş pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de dr Raed Arafat, fondatorul acestui serviciu.
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bihor, întotdeauna în avangardă Sistemul de urgenţă de Bihor este cunoscut că a fost întotdeauna în avangardă, fiind primul judeţ care a preluat modelul SMURD, după Târgu Mureş, a declarat vineri, la Oradea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă...
Raed Arafat, ambasador al municipiului Târgu Mureş pentru dobândirea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021 Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, este unul dintre ambasadorii municipiului Târgu Mureş în cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană...