Cele mai citite
 


Ministrul Muncii: Îi asigur pe toţi pensionarii că nu este prevăzută nici o creştere a contribuţiei la asigurările de sănătate
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul noii legi a sănătăţii nu prevede creşterea contribuţiilor la asigurările de sănătate nici pentru pensionari, nici pentru angajaţi şi nici pentru angajatori, iar apelarea la asigurările private va fi opţională, a declarat, joi seară, ministrul Muncii, Sulfina Barbu.
"În proiect se prevede că rămâne cuantumul asigurărilor obligatorii la acelaşi nivel şi că asigurările private pot fi opţionale. Pot să-i asigur pe toţi pensionarii că nu este prevăzută nici o creştere a contribuţiei la asigurările de sănătate, nici pentru angajaţi nici pentru angajatori, dar vor fi opţionale asigurările private", a precizat Sulfina Barbu la Realitatea TV.
Aceasta a subliniat că se va cunoaşte pachetul minim de servicii medicale ce vor fi acordate în baza contribuţiilor obligatorii la asigurările de sănătate.
"Contribuţiile vor rămâne aceleaşi, dar vom şti prin pachetul minim la ce avem dreptul din contribuţia de asigurări obligatorii. Acesta este lucrul care lipseşte în momentul de faţă (din proiectul de lege a sănătăţii - n.r.). Deci, contribuţiile vor rămâne aceleaşi, dar în corelare cu pachetul minim, care va reprezenta exact de ce beneficiem din pachetul de asigurări obligatorii", a explicat ministrul Barbu.
Sulfina Barbu a reiterat că este nevoie de o reformă în sănătate şi a ţinut să precizeze că noua lege a sănătăţii nu îşi propune să aducă atingere sistemului de urgenţă. În plus, ea a invitat specialiştii din sistemul de sănătate să se implice în dezbaterea publică pe marginea proiectului noii legi a sănătăţii.
"Noi ne dorim să ne fie mai bine din punct de vedere al sănătăţii şi pentru asta avem nevoie de o reformă în sistemul de sănătate. Şi aş vrea să ne concentrăm pe discutarea legii. Este un act normativ în dezbatere publică şi aş vrea să îi invit pe toţi specialiştii în domeniul sănătăţii să îşi spună punctul de vedere, pentru a avea o lege care să aducă într-adevăr reformă în sistemul de sănătate pentru că vedem că plătim din ce în ce mai mulţi bani, dar serviciile nu cresc din punct de vedere calitativ. Deci este o necesitate şi aş vrea să ne concentrăm pe dezbaterea legii", a spus Barbu.
În context, ministrul Muncii a admis că serviciile de urgenţă s-au îmbunătăţit în România şi s-a declarat de acord că un serviciu care funcţionează bine trebuie întărit.
"Serviciile de urgenţă în România s-au îmbunătăţit prin eforturi făcute de-a lungul timpului şi sunt absolut de acord că orice serviciu care funcţionează trebuie întărit şi nu îşi propune noua lege a sănătăţii sub nici o formă să aducă atingere sistemului de urgenţă. Dar noi discutăm despre un sistem în care acest serviciu este doar o verigă. Avem multe lucruri de corectat. Vrem ca spitalele să se modernizeze, vrem servicii de calitate în sănătate şi în provincie, nu numai în Bucureşti sau în centrul universitar Timişoara sau în Târgu Mureş, pentru că este normal ca serviciul să fie cât mai aproape de cetăţean", a mai spus ministrul Sulfina Barbu. AGERPRES/(AS - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
SCJU Târgu Mureş va fi printre cele 12 care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş va figura printre cele 12 unităţi spitaliceşti din ţară care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor, al cărui proiect de lege este în...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...