Cele mai citite
 


Mureş: Peste 11.600 de doze de vaccin antigripal din judeţ vor fi distruse
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Adrian Mureşan, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că 11.664 de doze de vaccin antigripal vor fi returnate Institutului Cantacuzino pentru a fi distruse.
'În decursul anului 2011, noi am primit 25.800 de doze de vaccin, în două tranşe, 6.400 în prima tranşă, 19.400 în a doua tranşă. S-au efectuat 14.136 de vaccinări, în teritoriu mai sunt 9.063 de doze de vaccin, iar în stocurile DSP încă 2.601. Vaccinarea s-a stopat fiindcă există deficienţe referitoare la concentraţia substanţei active din vaccinul produs de Institutul Cantacuzino', a arătat dr. Mureşan.
Şeful DSP Mureş a precizat că nu au fost cazuri în care persoanele vaccinate să se fi îmbolnăvit de gripă după vaccinare, mai ales că la ora actuală la nivelul judeţului nu există niciun caz de gripă raportat.
'Nu sunt înregistrate cazuri de gripă la nivelul judeţului Mureş, cu excepţia eventualelor cazuri neraportate. Dozele le vom returna la Institutul Cantacuzino, cred că se vor distruge - normal aşa se face - şi probabil că vom primi alte doze în schimbul acestora, pentru că va urma o perioadă în care numărul de îmbolnăviri de gripă va creşte', a precizat Adrian Mureşan.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Suceava: O nouă tranşă de vaccin antigripal a ajuns în depozitul DSP O nouă tranşă de 3.360 de doze de vaccin antigripal a ajuns în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, urmând a fi distribuită pentru imunizarea personalului medico-sanitar şi beneficiarilor unităţilor de asistenţă socială, a declarat presei, joi, adjunctul instituţiei, Cătălina Zorescu.
Dolj: DSP a primit 16.500 doze de vaccin antigripal Craiova, 5 dec /Agerpres/ - La nivelul judeţului Dolj au fost distribuite, într-o primă tranşă, 16.500 de doze de vaccin antigripal, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, dr. Ştefan Popescu.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.