Cele mai citite
 


Mureş: Şase persoane sancţionate contravenţional pentru participarea la un protest neautorizat
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase persoane au fost sancţionate contravenţional pentru participarea la protestul neautorizat de joi seară, de la Târgu Mureş, pentru susţinerea doctorului Raed Arafat, a anunţat vineri Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mureş.
'Jandarmii mureşeni au sancţionat contravenţional şase persoane, în conformitate cu prevederile Legii 60/1991 R, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (...) Până la această oră au fost identificate şi sancţionate şase persoane cărora le-au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenţiei. Sancţiunile acordate sunt de avertisment scris, respectiv minimul amenzii prevăzute de lege, şi anume 1.000 de lei, în conformitate cu art. 26 alin 2 din Legea nr. 60/1991 R', precizează un comunicat de presă al IJJ Mureş.
Potrivit documentului, Jandarmeria nu va face nicio excepţie de la nerespectarea legilor în vigoare şi că în continuare se procedează la identificarea persoanelor responsabile pentru conducerea grupului de manifestanţi, prin analizarea imaginilor foto şi video înregistrate, 'urmând ca în cazul identificării lor să fie aplicate măsurile legale'.
IJJ Mureş a comunicat că, pentru evitarea unor asemenea evenimente pe viitor, cetăţenii trebuie să ştie că "dreptul la liberă exprimare este garantat atât de Constituţie cât şi de art. 1, alin 1 din Legea 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, dar acest drept poate fi exercitat doar cu respectarea condiţiilor prevăzute în Legea 60/1991'.
Jandarmii mureşeni au spus că aceste acţiuni trebuie să implice o responsabilitate personală, atât din partea celor care organizează, cât şi din partea celor care participă la astfel de adunări publice, pentru exercitarea în deplină siguranţă a dreptului la liberă exprimare.
Manifestarea de solidarizare cu doctorul Raed Arafat care a avut loc, joi seară, la Târgu Mureş, la care au participat peste 2.500 de persoane, s-a încheiat după mai bine de trei ore, fără a fi semnalate incidente, potrivit forţelor de ordine.
Iniţial peste 400 de persoane au organizat un flash mob în centrul municipiului Târgu Mureş, pentru a se solidariza cu dr. Raed Arafat, fost subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care şi-a prezentat demisia în semn de protest faţă de prevederile proiectului Legii Sănătăţii, referitoare la sistemul de urgenţă.
Manifestanţilor li s-au alăturat apoi numeroşi revoluţionari, studenţi, sindicalişti şi politicieni şi au pornit într-un marş neautorizat către sediul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare din Târgu Mureş, blocând circulaţia pe mai multe artere principale din municipiu.
La sediul SMURD au ajuns peste 2.500 de persoane, care au scandat lozinci de încurajare la adresa întemeietorului SMURD, Raed Arafat, precum şi lozinci antiprezidenţiale.
Preşedinta Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, a remarcat vineri, într-o conferinţă de presă, că protestul de joi seară 'n-a fost o activitate ilegală' şi că 'lumea a ieşit pe stradă pentru a-şi exprima simpatia'.
'Legea sănătăţii nu e o lege perfectă, motiv pentru care domnul Arafat a trebuit să demisioneze. El s-a adresat legal ministerului şi grupului care a făcut legea, n-a fost ascultat şi cred era un gest normal. Când vezi că o muncă de 20 de ani urmează să sufere şi punctul tău de vedere de specialist nu e ascultat, din amărăciune mai faci câte un gest. Au ieşit la Cluj, vor mai ieşi la Bucureşti. Protestul nu era organizat de nimeni, lumea a ieşit că a sperat că vine domnul Arafat la Târgu Mureş şi spune câteva cuvinte. Lumea îşi manifestă nemulţumirea', a arătat Lokodi.AGERPRES/(AS, A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Manifestarea de solidaritate cu Raed Arafat de la Târgu Mureş s-a încheiat fără incidente Manifestarea de solidaritate cu doctorul Raed Arafat, fondatorul SMURD, care a avut loc, joi seara, la Târgu Mureş, s-a încheiat după mai bine de trei ore fără a fi semnalate incidente, potrivit forţelor de ordine.
Raed Arafat, ambasador al municipiului Târgu Mureş pentru dobândirea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021 Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, este unul dintre ambasadorii municipiului Târgu Mureş în cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană...
Dr. Raed Arafat promite că în acest an SMURD se va extinde în toate judeţele ţării Târgu Mureş, 5 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în acest an Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) se va extinde în toate judeţele ţării.
Mureş: SMURD împlineşte 20 de ani de existenţă În prezenţa ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, a ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi a subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la Târgu Mureş, vineri, sunt organizate o serie de manifestări la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bihor, întotdeauna în avangardă Sistemul de urgenţă de Bihor este cunoscut că a fost întotdeauna în avangardă, fiind primul judeţ care a preluat modelul SMURD, după Târgu Mureş, a declarat vineri, la Oradea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă...