Cele mai citite
 


Prof. dr. Astărăstoae: Problema reformei sistemului de Sănătate este de actualitate
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Problema reformei sistemului de Sănătate este de actualitate şi de o maximă importanţă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut retragerea proiectului legii Sănătăţii.
În opinia sa, ar trebui să se profite de mobilizarea opiniei publice pentru discutarea unui proiect de lege a Sănătăţii.
"Ar trebui să se profite de faptul că opinia publică s-a mobilizat şi să se discute un proiect de lege a Sănătăţii pe o perioadă mai lungă de timp şi la care să participe atât societatea civilă, reprezentanţii pacienţilor, ai profesioniştilor, specialiştilor în domeniu pentru a avea o lege a Sănătăţii unanim acceptată", a afirmat preşedintele CMR.
Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut vineri seară premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii.
"Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate. Am discutat de altfel cu primul-ministru intenţia de a face acest lucru. Şi o fac eu pentru că aici a fost comisia prezidenţială, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii", a declarat Băsescu vineri seară la Palatul Cotroceni. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae: Singura modalitate de protest pe care o avem este demisia în bloc a medicilor Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Constanţa, că singura măsură de protest în cazul în care guvernanţii nu vor ţine cont de solicitările medicilor în noul proiect de lege a sănătăţii este demisia în bloc a cadrelor medicale.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Sunt profund mâhnit de mesajul negativ al preşedintelui Preşedintele Colegiului Medicilor din România, (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este profund mâhnit de mesajul negativ transmis de preşedintele Traian Băsescu cadrelor medicale.
Vasile Astărăstoae: Intervalul de 10 zile pentru dezbaterea pachetului de bază şi a celui legislativ - insuficient Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, consideră că intervalul de 10 zile pentru dezbaterea publică a pachetului de legi privind reforma în sănătate şi a celui de servicii medicale de bază propuse de Ministerul Sănătăţii este prea scurt.
Scrisoare deschisă pentru 'resuscitarea Sănătăţii' Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Municipiu Bucureşti, prof. dr. Vladimir Beliş, şi dr. Florin Chirculescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Medicilor, cer într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian...
Vasile Astărăstoae: Informaţiile ar trebui luate din documente oficiale Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, luni, pentru AGERPRES că Ordinul Medicilor din Franţa a informat că afirmaţia că medicii români sunt slab pregătiţi nu îi aparţine şi nu şi-o însuşeşte.
UPDATE Băsescu: Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate Preşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri seară, premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii.