Cele mai citite
 


Rotilă (Federaţia Solidaritatea): Lipsa finanţării suplimentare, principala problemă a sistemului sanitar din România
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lipsa finanţării suplimentare este principala problemă cu care se confruntă sistemul sanitar din România, dificultăţile legate de gestionarea unităţilor medicale reprezentând o chestiune secundară, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România, Viorel Rotilă, la finalul întâlnirii de consultare pe tema noului proiect de lege a sănătăţii, la care au participat reprezentanţi ai organizaţiei sindicale şi ai Ministerului Sănătăţii.
'Finanţarea suplimentară trebuie să provină atât din mediul privat, cât şi dintr-o contribuţie mai mare a statului. În acest moment, acţiunile statului sunt îndreptate într-o foarte mare măsură spre reducerea cheltuielilor, proces care nu poate asigura - în mod unic - rezolvarea problemelor economice cu care se confruntă sistemul sanitar. De aceea, trebuie luate măsuri care să asigure o finanţare suplimentară a sistemului de sănătate publică din România', a afirmat Viorel Rotilă.
Acesta a precizat, totodată, că în urma întâlnirii cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au fost stabiliţi paşii care vor fi făcuţi în perioada următoare, în vederea realizării unui program de consultări pe tema noului proiect de lege.
'În cursul săptămânii următoare vom transmite către minister propunerile de modificare a proiectului de lege, structurate pe trei teme principale şi vizând articolele care prezintă deficienţe în opinia noastră. În etapa următoare, Ministerul Sănătăţii şi preşedinţia ne vor comunica datele la care vor avea loc consultările propriu-zise. Din punctul meu de vedere, am observat un anumit grad de disponibilitate din partea reprezentanţilor ministerului, însă nu ne-am lămurit în ce măsură vor fi de acord cu operarea unor eventuale modificări în textul proiectului de lege', a mai spus preşedintele Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară'.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
Costurile şi calitatea serviciilor - principalele probleme ale sistemului sanitar din România Principalele aspecte cărora trebuie să le facă faţă sistemul sanitar din România sunt cele legate de costuri şi calitatea serviciilor, se susţine în expunerea de motive a proiectului noii legi a sănătăţii, postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii pentru dezbatere publică.
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a cerut Ministerului Sănătăţii o finanţare mai bună Consilierul ministrului sănătăţii, Gabriel Oprişanu, a efectuat, joi, o vizită la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru a afla problemele cu care se confruntă unitatea sanitară. Managerul spitalului vasluian i-a prezentat oficialului de la minister problemele legate de lipsa banilor şi de...
Viorel Rotilă: Ministerul Sănătăţii intenţionează să blocheze avansarea salariaţilor Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România protestează faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a forţa salariaţii din sectorul sanitar să obţină gradele şi treptele profesionale numai prin concurs.
FSSR: Noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, axate pe creşterea finanţării sistemului sanitar Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a transmis joi un comunicat în care susţine că noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, însă procesul de elaborare a documentului legislativ 'se află, în mare, pe drumul cel bun'.