Cele mai citite
 


Sorin Oprescu: Asigurările private trebuie să fie ceva complementar
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, dr Sorin Oprescu, a afirmat, joi seara, ca invitat în calitate de medic într-o emisiune pe postul public de televiziune, că "asigurările private trebuie să fie ceva complementar şi nu ceva unic în sistemul de sănătate".
În opinia sa preşedintele Traian Băsescu nu ar fi trebuit să înceapă discuţiile pe legea sănătăţii cu partea de urgenţă ci cu un discurs asemănător celui rostit miercuri la Palatul Cotroceni întrucât "toată lumea venea, se aşeja la masă şi începea să discute".
"Există un singur mecanism (...) asigurările private trebuie să vină ca ceva complementar, nu ca ceva. Casele de asigurări private o să caute nişte efecte, pentru că ele nu au voie să facă şi servicii, să facă asigurarea bolnavului. Asiguratorul nu face serviciu. Şi atunci o să-şi aleagă nişte spitale unde îl cazează (n.r. pe pacient) în condiţii mai bune, cu o serie întreagă de facilităţi", a spus Oprescu.
Edilul Capitalei este de părere că ar trebui realizată o analiză de impact asupra sistemului şi consideră că discuţiile asupra legii sunt foarte utile.
"(...) am ascultat astăzi o serie întreagă de somităţi ale lumii medicale, oameni cu experienţă care au spus, da, am început, da, am stabilit, am discutat despre filozofia legii, aşa trebuie făcut. Ba da, aşa cum trebuia, după părerea mea, ca situaţiile să fi fost inverse, preşedintele în loc să vorbească despre partea aia de urgenţă, dacă întâi era discursul care a fost aseară (n.r. miercuri) pe televizor şi după aceia venea partea cealaltă, vă jur, toată lumea venea, se aşeja la masă şi începea să discute", a afirmat primarul general al Capitalei.
Oprescu consideră că fondul asigurărilor sociale trebuie "eliberat". "În momentul ăsta fondul trebuie eliberat, chestia cu fondul unic al asigurărilor sociale, respectuos fără falsă modestie eu am căutat să îl personalizez de a lungul timpului, aşa cât am putut noi cu frazele noastre, pentru că el devenise un fond de rezervă şi după câte ştiţi ăsta e la dispoziţia ministrului finanţelor care face echilibru macro economic. Atunci fondul ăsta iese afară, adică în sensul că poate să fie condus de un bancher în sensul bun al cuvântului, care are poziţie egală. Mă întrebaţi sub cine să fie? Să fie sub Parlament, ca SRI", a spus primarul general. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)


.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu anunţă crearea unui Serviciu de Ambulanţă în subordinea PMB Primarul general Sorin Oprescu a anunţat joi la o conferinţă de presă că intenţionează să creeze pe lângă Primăria Capitalei un sistem de ambulanţă, complementar celui deja existent.
Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă (surse) Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au declarat luni pentru AGERPRES surse medicale.
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Sorin Oprescu: La regionalizare să se ţină cont de un spital pilon al fiecărei regiuni Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni că proiectul de regionalizare a României ar trebui să ţină cont şi de un spital "pilon" pentru fiecare regiune.
Oprescu vrea să reînfiinţeze cel puţin şase ambulatorii de sector Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, vrea să reînfiinţeze cel puţin şase ambulatorii de sector destinate în special celor care apelează la sistemul de sănătate public, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei emis vineri.
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...