Cele mai citite
 


Sorin Oprescu: Sistemul de urgenţă rămâne al statului
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat joi seară într-o emisiune televizată că a citit atent proiectul Legii sănătăţii şi potrivit acestuia sistemul de urgenţă rămâne al statului însă trebuie precizate unele aspecte.
"Chestiunea este în felul următor: sistemul de urgenţe, eu am citit destul de atent legea, atât cât am putut să mă concentrez pe ea. Sunt principii generale, sunt ditirambe, astea trebuie foarte bine precizate, trebuie făcută o filosofie cu tot ce a mers prost de-a lungul anilor ăştia. În principiu, însă, ce o să rezulte din această lege este a 23-a reformă pe care o începem cu toţii în sistemul sanitar. Sistemul rămâne al statului. Statul are obligaţia de a participa dar dacă, în momentele astea, n-ai de unde să-ţi cumperi un număr de ambulanţe ca să-ţi acoperi teritoriul şi aşa mai departe şi atunci vii şi acreditezi unu, doi, trei, patru, nici nu cred c-o să fie mai mulţi, care au puterea bănească", a spus edilul Oprescu.
El a subliniat că vor trebui respectate anumite standarde în ceea ce priveşte sistemul de urgenţă întrucât viaţa unui om nu se poate cumpăra cu bani. "Problema mea este ca, CAS să-şi adune banii iar statul, statul, cu toate greutăţile lui, că aici nu-i vorba de zerouri, doamnă, aici e vorba de vieţi. Dacă-mi spune cineva cât costă viaţa unui om, atunci n-are decât două şanse: ori e tâmpit, ori e tâmpit", a afirmat primarul.
În opinia sa, se poate merge pe un sistem clar, păstrat, al statului, cu alternanţă şi complementaritate, "fără drept de apel", dar, cu condiţia să se facă "pasul" către pachetul de bază.
Referindu-se la politizare Oprescu consideră că aceasta reprezintă un fenomen "apăsat până la ultima fibră", încă din anul 1990, fenomen care a fost făcut de toţi cei care au fost la putere.
"Politizarea asta făcută de toată lumea n-a făcut altceva decât să se mute şi să se schimbe banii, să meargă doar într-o parte, doar în altă parte. De-aia am admis să ne coste medicamentele de 2-3 ori mai mult decât îi costau pe vecinii noştri. Şi atunci, ca să nu se mai întâmple aşa, ca să poată să calculeze într-adevăr, preşedintele Casei îşi calculează cât adună. Dar nu ipotetic. Cât mai aproape de asta. Pentru că dubla impunere să nu credeţi că s-a născut acuma. Acuma este triplă, este cvatriplă, ce doriţi dvs. Cumperi o casă, plăteşti 5,5. Deci banii, probabil că vor depăşi, vor fi. Ei, împărţirea cu destul de multă parcimonie", a mai arătat edilul şef.
Referindu-se la posibilitatea suplinirii de către primării a plăţii medicilor, Oprescu a afirmat că acest lucru este posibil dar numai prin legi subsidiare. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Premierul Victor Ponta şi primarul general, Sorin Oprescu, au participat la începerea lucrărilor la Spitalul de Copii Gomoiu Premierul Victor Ponta a participat vineri, alături de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la deschiderea lucrărilor privind extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu", primul spital de urgenţă universitar pentru copii construit în ultimii 30 de...
Sorin Oprescu: Medicii care condiţionează actul medical de primirea de bani reprezintă partea întunecată a sistemului Medicii care condiţionează actul medical de primirea de bani de la pacienţi reprezintă "partea întunecată" a sistemului medical din România, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu, la lansarea de către Facultatea de Sociologie a SNSPA a unui studiu privind starea de sănătatea a bucureştenilor...
Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă (surse) Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au declarat luni pentru AGERPRES surse medicale.
Sorin Oprescu anunţă crearea unui Serviciu de Ambulanţă în subordinea PMB Primarul general Sorin Oprescu a anunţat joi la o conferinţă de presă că intenţionează să creeze pe lângă Primăria Capitalei un sistem de ambulanţă, complementar celui deja existent.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...