Cele mai citite
 


Brăila: Ionuţ Bazac va inaugura prima staţie SMURD din judeţ
vineri, 18 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ionuţ Bazac, va inaugura vineri, la Brăila, prima staţie SMURD din judeţ, care va fi dotată cu trei maşini de intervenţie rapidă.
Potrivit primarului de Brăila, Aurel Simionescu, la eveniment şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, lansarea proiectului urmând să aibă loc pe platoul din faţa Palatului Administrativ, loc unde ambulanţele SMURD vor fi expuse încă de joi seară.
'Vor veni şase salvări de tip SMURD, trei pentru Brăila şi trei pentru Bacău, pentru că înţeleg că va fi o formulă regională de lansare a proiectului. Am stabilit ca sediul SMURD Brăila să fie la ISU, pentru că acolo există toate dotările necesare, inclusiv spaţii de dormit pentru personalul SMURD', a declarat Simionescu.
Echipa SMURD Brăila va fi formată din 12 persoane care s-au specializat, timp de trei luni, la Bucureşti.
În municipiul Brăila sunt programate să funcţioneze două astfel de staţii SMURD, cea de-a doua urmând să fie deschisă pe măsură ce va fi pregătit personalul specializat în domeniu. La nivelul judeţului Brăila vor fi înfiinţate în total şase centre de urgenţă de tip SMURD, două în muncipiu, şi câte unul în oraşele Ianca şi Însurăţei şi în comunele Măxineni şi Tufeşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit în şase urgenţe medicale Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit de la primele ore ale dimineţii pentru acordarea de asistenţă medicală în şase urgenţe medicale, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.
Maramureş: Sorina Pintea (SJU) spune că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi aflate în situaţii limită.
Brăila: Un bebeluş cu o malfomaţie congenitală la inimă, transportat la Cluj cu un elicopter SMURD Un bebeluş născut în urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu o malfomaţie congenitală la inimă şi care avea nevoie urgentă de operaţie a fost transportat duminică, la Cluj, cu un elicopter SMURD.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
ISU Brăila, solicitat în peste 4.600 situaţii de urgenţă, din care 80% cazuri pentru SMURD ISU Brăila a fost solicitat să intervină, în 2014, în peste 4.200 situaţii de urgenţă, în medie câte 12 pe zi, din care aproximativ 80% au fost cazuri pentru SMURD, potrivit informaţiilor făcute publice miercuri, de şeful ISU Brăila, lt.col. Cristian Ion.
Brăila: SAJ a fost dotat cu două ambulanţe noi de tip B 4x4 Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila a fost dotat de Ministerul Sănătăţii cu două ambulanţe noi de tip B 4x4, marca Volkswagen, care vor fi înmatriculate până la sfârşitul acestei luni, potrivit informaţiilor furnizate luni de managerul SAJ Brăila, dr. Viorica Uscatu.