Cele mai citite
 


Traian Băsescu spune că în sistemul actual de sănătate 'românii nu sunt egali'
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu, care a anunţat vineri seară decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie, iar românii nu sunt "egali".
"Cea mai mare minciună promovată continuu este legată de SMURD, deşi proiectul legii se află şi pe site-ul MS şi pe site-ul Preşedinţiei, continuă aceeaşi minciună: privatizarea sau desfiinţarea sau afectarea SMURD. (...) O altă poveste puternic susţinută este că se vor înfrupta privaţii din banii de sănătate sau băieţii deştepţi. Dragii mei, trebuie să ştiţi că acum se întâmplă acest lucru. Dumneavoastră scrieţi aproape zilnic sau periodic despre preţurile la medicamente, despre prescripţiile exagerate la medicamente, despre datoriile pe care le avem tot timpul la plata medicamentelor şi aşa mai departe", a afirmat Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.
Şeful statului a susţinut că ar trebui să se vadă cât de "dramatică" este situaţia sistemului de urgenţă în mediul rural, lucru pe care noua lege ar fi dorit să-l îndrepte.
Traian Băsescu a afirmat că, în acest moment, în actualul sistem de sănătate corupţia există deja.
"Deci, în acest sistem, corupţia, din acest punct de vedere, în sistemul de stat funcţionează din plin, şi în nici un caz românii nu sunt egali, din punct de vedere al şanselor, în sistemul actual. Eu nu spun că proiectul de lege pe care l-am propus în dezbatere publică, pe care Guvernul l-a propus in dezbatere publică, este mult mai echitabil din acest punct de vedere, pentru că probabil vor fi mulţi care nu vor putea să-şi facă asigurări suplimentare, dar măcar va fi un pachet de servicii de bază care va fi oferit egal, tuturor", a arătat Băsescu.
El a menţionat că o altă "minciună" privind proiectul de lege a sănătăţii este legată de ideea că aceiaşi bani vor fi utilizaţi, dar de data aceasta ei vor fi gestionaţi de firme private.
Nu în ultimul rând, a spus preşedintele, s-a mai manifestat şi o îngrijorare legată de faptul că firmele de asigurări ar putea "să fugă cu banii", el precizând că nu crede că cineva ar concepe să pună la dispoziţie bani publici unor firme de asigurări private, fie ele şi de mare prestigiu, fără ca acestea să fie reasigurate sau să formeze un depozit de garantare a bunei executări a bugetelor care le vor fi alocate.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Băsescu: În proiectul Legii Sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau SMURD Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii Legi a Sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea serviciului ambulanţei de stat sau a SMURD.
Traian Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Băsescu: Sper că un proiect de lege pe sănătate va fi gata în octombrie;trebuie un sistem în care spitalele să nu mai fie de stat Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la Mangalia, că, în baza raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, va fi gata în luna octombrie un proiect de lege privind sănătatea, punctând că este nevoie de un sistem sanitar în care spitalele să nu mai fie de stat.
Deblocarea până în aprilie a posturilor din sănătate şi salarizarea diferenţiată în sistem - intenţii ale Guvernului desemnat Deblocarea, până în luna aprilie, a posturilor din sistemul de sănătate, aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din domeniu, precum şi continuarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informatizării sistemului de sănătate...