Cele mai citite
 


TSD se solidarizează cu SMURD: proiectul legii sănătăţii nu are motivaţii legate de îmbunătăţirea sistemului sanitar
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tineretul Social Democrat (TSD) îşi exprimă solidaritatea cu SMURD şi "dezaprobă cu vehemenţă noua lege a sănătăţii propusă de Traian Băsescu" subliniind că aceasta nu are nicio motivaţie legată de îmbunătăţirea sistemului sanitar.
Tineretul social-democrat acuză ''actualul regim'' şi spune că "unul dintre păcate capitale'' ale acestuia este eliminarea specialiştilor şi înlocuirea lor ''cu politruci obişnuiţi să execute ordine şi să nu comenteze''.
"TSD dezaprobă cu vehemenţă noua Lege a sănătăţii propusă de Traian Băsescu. Acest proiect de lege nu are în spate nicio motivaţie legată de îmbunătăţirea sistemului, singura intenţie a preşedintelui şi a PDL fiind privatizarea sistemului de sănătate. Consecinţele adoptării acestei legi ar fi mai puţine servicii medicale pentru oameni şi mai mulţi bani în conturile clientelei PDL", subliniază TSD într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.
Deşi sunt de acord că sistemul medical trebuie reformat în opinia tinerilor social-democraţi proiectul noii legi ar putea ''distruge'' sistemul integrat de urgenţă.
''Cu siguranţă, sistemul medical trebuie reformat pentru că sunt prea mulţi bolnavi care nu au acces la medicamente şi nici nu sunt trataţi cum trebuie în spitale însă reformarea sistemului trebuie făcută pe baze sănătoase, astfel încât să asigure şanse egale la viaţă pentru toţi românii. Considerăm că proiectul de Lege a sănătăţii este animat de dorinţa de înavuţire a guvernanţilor, şi nu de preocuparea de însănătoşire a sistemului'', adaugă sursa citată.
TSD susţine că ''prima victimă'' a viitoarei legi a sănătăţii este chiar iniţiatorul SMURD, Raed Arafat.
"Prima victimă a acestei legi aflate în dezbatere a fost chiar iniţiatorul SMURD. Plecarea din sistem a unui profesionist desăvârşit, Raed Arafat, doar pentru că a atras atenţia asupra consecinţelor pe care le va avea legea asupra serviciului care a salvat atâtea vieţi, este o pierdere pentru români. (...) Am văzut zilele acestea cum actuala putere aruncă la gunoi tot ce este bun în România şi pune în loc ceva mult mai prost cu scopul de a deservi mafiei PDL.(...) Nu putem accepta niciun motiv pentru care puterea portocalie vrea să dărâme sistemul de urgenţă care funcţionează eficient, punctează tinerii social-democraţii. AGERPRES/(AS - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
USL:Dacă Traian Băsescu ar vrea binele sistemului de sănătate, l-ar aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat Uniunea Social Liberală (USL) consideră că preşedintele Traian Băsescu este preocupat ''în continuare mai mult de interese private decât de interesul pacienţilor'' şi spune că dacă ar vrea cu adevărat binele sistemului de sănătate ar face tot ceea ce depinde de el pentru a-l aduce înapoi în sistem pe...
Băsescu: În proiectul Legii Sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau SMURD Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii Legi a Sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea serviciului ambulanţei de stat sau a SMURD.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...
Traian Băsescu spune că în sistemul actual de sănătate 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu, care a anunţat vineri seară decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie, iar românii...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.