Cele mai citite
 


UPDATE Băsescu: Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri seară, premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii.
"Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate. Am discutat de altfel cu primul-ministru intenţia de a face acest lucru. Şi o fac eu, pentru că aici a fost comisia prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii, adaptate la realităţile României, care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului. Sigur, inclusiv concurenţa între spitale, între medici de familie, între primării ar fi fost în viziunea celor care au gândit proiectul, dar şi în viziunea mea nişte soluţii de îmbunătăţire a sistemului de sănătate românesc", a declarat Băsescu, vineri seară, la Palatul Cotroceni.
El a precizat că această decizie vine ca urmare a faptului că a observat că nimeni din sistemul de Sănătate - spitalele, medicii de familie, sistemul de urgenţă - nu vrea schimbarea acestuia, iar din semnalele transmise public înţelege că şi o mare parte din publicul larg nu doreşte reforma Sănătăţii.
"Vreau să le mulţumesc public acelor specialişti care au lucrat atât la raport, cât şi la propunerea de proiect de lege a Sănătăţii. Au făcut un efort care ţine din 2007 până săptămânile trecute. Le mulţumesc mult. Îmi pare rău că datorită condiţiilor publice ei puteau deveni următorii inamici publici şi nu avem dreptul să batjocorim nişte specialişti, care în mod real au lucrat fără bani, dar dedicaţi sistemului de Sănătate în încercarea de a o soluţie alternativă care în dezbatere publică civilizată ar fi putut fi îmbunătăţită. Aceasta este decizia pe care am luat-o, să cer primului-ministru retragerea proiectului de pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi cu asta încheierea dezbaterii. Înţeleg că foarte mulţi sunt mulţumiţi cu actualul sistem de Sănătate", a conchis Băsescu. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele Traian Băsescu, în Covasna (sinteză) Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi că va fi trimis Parlamentului spre dezbatere cel mai probabil după sărbătorile de Paşte.
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Bănicioiu: Băsescu şi echipa care a lucrat la proiectul legii Sănătăţii trebuie să-şi asume eşecul Preşedintele TSD, Nicolae Bănicioiu, consideră că proiectul legii Sănătăţii este eşecul preşedintelui Traian Băsescu şi al consilierilor săi care l-au elaborat şi spune că aceştia ar fi trebuit să-şi dea demisia.
Cristian Preda (PDL): Retragerea legii sănătăţii este o evoluţie surprinzătoare cu pierderi pe toată linia Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda susţine că retragerea proiectului noii legi a sănătăţii din dezbaterea publică reprezintă o evoluţie surprinzătoare, cu pierderi pe toată linia, adăugând că scepticismul afişat de şeful statului îl face de nerecunoscut.
Băsescu: Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate Preşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri seară, premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii.
Preşedintele Băsescu cere public prim-ministrului retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate Preşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri seară, într-o conferinţă la Palatul Cotroceni, premierului Emil Boc, retragerea proiectului noii Legi a Sănătăţii.