Cele mai citite
 


Vrancea: Liberalii pregătesc o dezbatere pe tema legii sănătăţii
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liberalii vrâncenii vor să organizeze o masă rotundă pe tema proiectului noii legi a sănătăţii, a anunţat, vineri, preşedintele PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru.
Acesta a acuzat, în cadrul unei conferinţe de presă, că noua lege loveşte în majoritatea populaţiei, dar mai ales în categoriile sociale cele mai vulnerabile, bătrâni, copii, persoane cu venituri mici, fără să ofere premisele rezolvării problemelor din sistemul sanitar.
Deficienţele noii legi ar urma să fie discutate în cadrul mesei rotunde organizate săptămâna viitoare la care vor fi invitaţi specialişti din sistemul sanitar.
'Pentru foarte mulţi dintre români, care nu au bani să plătească asigurări suplimentare şi să suporte coplata, legea echivalează cu anularea dreptului la sănătate. Temerea noastră este că în spatele legii stă încercarea PDL de a pune mâna pe patrimoniul sanitar pe care mai departe îl va utiliza în regim privat, în timp ce oamenii vor plăti pentru serviciile din sănătate. Este de fapt pregătirea unui jaf naţional al patrimoniului sanitar, ultimul rămas nefurat', a acuzat deputatul Săpunaru.
Parlamentarul a arătat că prin noua lege se doreşte introducerea sistemului american de sănătate care nu e cel mai potrivit pentru România.
'De fiecare dată când a fost ceva putred a intervenit preşedintele României, nu primul ministru. Întotdeauna există ceva ascuns în intervenţia preşedintelui Băsescu', a precizat Nini Săpunaru. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cluj: Dezbatere pe tema legii Sănătăţii, descentralizării spitalelor şi sistemului de coplată Medici clujeni de renume, reprezentanţi ai companiei producătoare de medicamente "Terapia", responsabili din sistemul sanitar şi ai autorităţilor locale au participat, joi seara, la dezbaterea cu tema "Sănătatea între descentralizarea spitalelor şi sistemul de coplată", organizată la Cluj-Napoca de senatorul...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Costurile şi calitatea serviciilor - principalele probleme ale sistemului sanitar din România Principalele aspecte cărora trebuie să le facă faţă sistemul sanitar din România sunt cele legate de costuri şi calitatea serviciilor, se susţine în expunerea de motive a proiectului noii legi a sănătăţii, postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii pentru dezbatere publică.
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
MS a lansat în dezbatere publică proiectul privind coplata Ministerul Sănătăţii a lansat, vineri, în dezbatere publică, proiectul de hotărâre de guvern pentru modificarea şi completarea Contractului - cadru pentru asigurarea asistenţei medicale în perioada 2011 - 2012, în care sunt incluse şi prevederile referitoare la coplată.