Cele mai citite
 


Ţintean (PNL): Dacă guvernul îşi asumă răspunderea pe legea sănătăţii - vom depune moţiune de cenzură
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dacă legea sănătăţii va trece prin angajarea răspunderii guvernului, USL va depune moţiune de cenzură şi există şanse ca aceasta să întrunească numărul de voturi necesar, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean.
"Noi, USL, vom face tot ce putem şi vom apela la toate instrumentele democratice în perioada sesiunii de primăvară-vară ca să împiedicăm finalizarea unui proiect de act normativ care ar defavoriza populaţia, şi mai ales populaţia săracă a României, cu privire în primul rând la banii pe care ar trebui să îi plătească, pentru că tendinţa actualului proiect este de a băga mâna în buzunarul cetăţeanului în scopul echilibrării, dacă vreţi, a cheltuielilor cu veniturile din sistemul de sănătate publică", a spus Ţintean.
Liderul judeţean al PNL este de părere că, în eventualitatea unei moţiuni de cenzură, opoziţia va reuşi să adune numărul de voturi necesar pentru ca aceasta să treacă.
"Vom lupta ca (proiectul legii sănătăţii - n.r.) să fie dezbătut aşa cum trebuie. Am văzut în ultima perioadă şi punctul de vedere al colegilor din UDMR, au făcut deja o propunere de prelungire a duratei de dezbatere de la 30 la 60 de zile, ceea ce înseamnă că de data aceasta nu vom avea de-a face cu asumarea răspunderii. Iar dacă se va întâmpla acest lucru, noi vom veni sigur cu o moţiune de cenzură, care de data aceasta cred că va fi votată, pentru că tot mai mulţi senatori şi deputaţi vor fi mai atenţi cu comunităţile pe care le reprezintă, în defavoarea, să zicem, a unor politici de doi lei ale guvernanţilor în dorinţa de a-şi atinge nişte scopuri meschine", este de părere deputatul liberal.
Ioan Ţintean consideră că actuala formă a legii sănătăţii este guvernată de anumite interese clientelare.
"Atunci când văd aceşti oameni aşa un purcoi de bani, deja le sticlesc ochii şi le joacă licuricii în minte, să vadă cam cum ar putea ei să atragă spre firmele de interes acei bănuţi care acum ar putea să vină în domeniu", spune Ţintean.
În ceea ce priveşte implicarea preşedintelui României, Traian Băsescu, în dezbaterea legii sănătăţii, liderul PNL Bistriţa-Năsăud susţine că acesta "pur şi simplu se bagă în seamă".
"Eu cred că (Traian Băsescu - n.r.) joacă rol de premier, pentru că şi de data aceasta, în loc să apară în prim planul politicii de sănătate, aşa cum ar fi trebuit, premierul şi ministrul de resort, toată disputa a fost între un subsecretar de stat şi preşedintele României, care numai preşedinte nu este în cazul acesta. (...) El este omul care ştie tot şi face tot, adică pur şi simplu se bagă în seamă", a subliniat, în context, deputatul liberal.
El consideră "normale" manifestările de simpatie faţă de fondatorul SMURD, Raed Arafat, având în vedere lipsa încrederii românilor în cei aflaţi la putere, însă spune că ar fi preferat ca Arafat să rămână să combată legea din interiorul sistemului.
"Din punct de vedere profesional, probabil că era bine să lupte încă şi să expună foarte bine motivaţia de corectare a proiectului - este părerea mea personală. Dar şi din punct de vedere a Preşedinţiei României în raport cu cetăţeanul, îl felicit pe Raed Arafat că a avut curajul să demisioneze", a mai spus Ioan Ţintean. AGERPRES (A-Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...
Traian Băsescu: La Cotroceni nu a ajuns niciun raport trimis de Raed Arafat Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că la Palatul Cotroceni nu a ajuns niciun raport pe marginea proiectului noii legi a sănătăţii care să fie trimis de fostul subsecretar de stat în MS dr. Raed Arafat.
Preşedintele Traian Băsescu, în Covasna (sinteză) Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi că va fi trimis Parlamentului spre dezbatere cel mai probabil după sărbătorile de Paşte.
Traian Băsescu spune că în sistemul actual de sănătate 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu, care a anunţat vineri seară decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie, iar românii...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...