Cele mai citite
 


Antonescu: PNL este solidar cu cei care au ieşit în stradă, dar nu este implicat în organizarea protestelor
duminică, 15 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă într-o conferinţă de presă că PNL este solidar cu cei care au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta atât susţinerea pentru doctorul Raed Arafat, cât şi protestul faţă de modul în care un proiect de lege "s-a încercat a fi impus neconstituţional".
El a precizat că PNL nu este implicat în niciun fel în organizarea manifestaţiilor de protest din Bucureşti şi din celelalte oraşe ale ţării.
"PNL nu este implicat în niciun fel în organizarea manifestaţiilor de protest de la Bucureşti şi din întreaga ţară din ultimele zile. PNL salută şi este pe deplin solidar cu toţi cei care au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta protestul şi faţă de înlăturarea doctorului Raed Arafat, şi faţă de modul în care un proiect de lege a fost sau s-a încercat a fi impus neconstituţional şi mai ales protestul faţă de actuala stare de lucru şi de comportamentul puterii din România", a afirmat Antonescu.
Potrivit acestuia, s-a dovedit în ultimele zile că societatea românească are "resurse de solidaritate, de apărare" de către cetăţeni a unei ordini constituţionale şi a unor drepturi fundamentale.
"Toată lumea înţelege că episodul Arafat este picătura care a umplut paharul. Nici noi, nici colegii noştri din USL nu ne-am implicat în prima parte a acestor evoluţii tocmai pentru a nu politiza un caz care era tipic pentru atacul pe care Puterea îl dă la societatea civilă. S-a putut constata că războiul lui Traian Băsescu nu este doar cu partidele politice, este unul cu întreaga societate, este un război cu drepturile fundamentale ale cetăţeanului român, cu elitele româneşti şi este un război cu toţi acei oameni pe care Raed Arafat îi reprezintă", a spus liderul liberal.
Antonescu a subliniat că PNL se pronunţă împotriva oricărei încercări de a pedepsi, amenda, urmări sau "hărţui" protestatarii din Bucureşti şi din alte oraşe ale ţării şi a cerut tuturor instituţiilor care apără ordinea publică să nu treacă "dincolo de ceea ce într-un regim democratic este misiunea lor".
"Nu poţi şi ne pronunţăm categoric împotriva oricărei încercări de a pedepsi, de a amenda, de a urmări, de a hărţui nişte oameni pentru simplul motiv că şi-au exprimat protestul în mod paşnic, în mod civilizat în stradă. Nu există democraţie în care oamenii să nu aibă dreptul să facă lucrul acesta. Nimic din manifestările de la Târgu Mureş, de la Braşov, de la Timişoara, din Bucureşti, de ieri nu a degenerat în violenţe sau în comportamente care să exceadă cadrul firesc, democratic al unor manifestări de nemulţumire", a afirmat Antonescu.
El a spus că înţelege foarte bine Jandarmeria şi "celelalte instituţii" şi că apreciază subordonarea şi disciplina de tip militar, dar în acelaşi timp, aceste instituţii într-un stat de drept, democratic trebuie să acţioneze "cu respectul legii" şi cu "discernământ".
"Pe de o parte, poate e momentul ca instituţii importante din statul român care sunt obligate prin Constituţie să ţină o neutralitate politică fără fisură să reafirme public prin şefii lor acest angajament şi acest lucru. Şi aici am în vedere serviciile speciale, SRI de exemplu, aici am în vedere instituţii foarte importante care nu au voie, nu au dreptul să se implice în jocul politic, şi aici mă refer la diferitele parchete, la ANI, cărora le cer să reafirme public şi să ceară tuturor angajaţilor lor, oamenilor care lucrează în aceste instituţii să respecte legea, să respecte Constituţia", a mai declarat Antonescu.
Totodată, el s-a adresat şi Curţii de Conturi să răspundă dacă este adevărat că în anul 2010 de la bugetul Ministerului Sănătăţii s-au aprobat circa două milioane de euro pentru un studiu de impact pentru comisia prezidenţială care a pregătit proiectul de lege a sănătăţii.
"Curtea de Conturi a sfârşit de curând un control amplu asupra diferitelor instituţii care au folosit bani publici şi e cazul să ştim dacă a existat sau nu o alocare pentru asemenea studiu de impact, pentru că studiul de impact, desigur, ştim că nu există", a spus Antonescu. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii doreşte înfiinţarea unor centre de arşi în afara celor din Bucureşti, susţine Arafat Prim-adjunctul ministrului Sănătăţii, secretarul de stat dr. Raed Arafat a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în strategia Ministerului Sănătăţii este prevăzută înfiinţarea unor centre de arşi la nivel european, în afara celor din Bucureşti.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
O manifestare de solidaritate cu Raed Arafat a avut loc la Târgu Mureş Peste 400 de persoane au participat, joi seara, în centrul municipiului Târgu Mureş, la o manifestare de solidaritate cu dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD, care a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în semn de protest faţă de prevederile proiectului legii sănătăţii referitoare la sistemul de...
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
RETROSPECTIVÃ/ Ministerul Administraţiei şi Internelor în 2012: Cinci miniştri, proteste, zăpezi, omoruri şi finala Europa League Ministerul Administraţiei şi Internelor s-a confruntat în 2012 cu o multitudine de provocări ce au privit fie reformele interne, fie gestionarea măsurilor de ordine publică, toate abordate prin prisma succesiunii a nu mai puţin de cinci miniştri titulari ai portofoliului.