Cele mai citite
 


Bucureştenii protestează din nou în Piaţa Universităţii
duminică, 15 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 300 de persoane protestează sâmbătă în faţa Teatrului Naţional lângă borna km 0, cerând demisia Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu, precum şi alegeri anticipate, continuând să-şi exprime susţinerea faţă de fostul subsecretar de stat Raed Arafat.
Manifestanţii scandează sloganuri ca "Opriţi hoţia!", "Stop abuzurilor!", "Ne-aţi minţit şi ne-aţi furat", "Plecaţi şi ne lăsaţi", "Noi suntem poporul, jos cu dictatorul", "Jos Băsescu", "Păcat, păcat de sângele vărsat", "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă".
"Suntem nemulţumiţi din toate punctele de vedere. S-au tăiat salarii, pensii. Nimic nu merge bine. Nu mai avem nici măcar dreptul la manifestaţii", a declarat pentru AGERPRES unul dintre manifestanţi.
El a spus că a venit să protesteze în Piaţa Universităţii fiindcă a aflat de acţiune prin intermediul televiziunilor, şi nu prin cel al reţelelor de socializare.
Un alt manifestant consideră că politicienii trebuie să dea dovadă de mai multă sinceritate faţă de popor.
"Oamenii sunt puşi în situaţia de a nu-şi putea plăti întreţinerea şi a-şi cumpăra mâncare. Conducătorii trebuie să dea dovadă de sinceritate. (...) Nemulţumirea este una populară", a spus protestatarul.
Prezent în Piaţa Universităţii, preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat pentru AGERPRES că participă la protest în calitate de cetăţean şi că îi aşteaptă să ia parte pe toţi colegii lui, cadre didactice nemulţumite de ceea ce se întâmplă în sistemul educaţional şi în societatea românească. Nistor a spus că manifestaţiile, în cadrul cărora oamenii îşi exprimă punctul de vedere, trebuie să fie paşnice.
"Nu mai putem suporta să trăim într-o ţară în care ni se pune pumnul în gură, într-o ţară în care se exercită presiuni asupra cetăţenilor", a afirmat Marius Nistor.
Protestul de sâmbătă a fost anunţat de vineri, ca fiind unul de susţinere a fostului subsecretar de stat Raed Arafat.
În Piaţa Universităţii a avut loc şi vineri o manifestaţie, cu precădere de susţinere a doctorului Raed Arafat. Seara protestatarii s-au deplasat spre Palatul Cotroceni, unde au început să scandeze şi lozinci antiprezidenţiale.
Manifestări similare, de susţinere a doctorului Raed Arafat, precum şi împotriva actualei Puteri, dar cu participarea unui număr mai mic de persoane s-au desfăşurat sau sunt în desfăşurare sâmbătă în Sibiu, Constanţa, Cluj, Braşov şi Deva. AGERPRES/(AS, A - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Raed Arafat, un "duşman" al apariţiei încă unui sistem privat de sănătate Preşedintele Traian Băsescu a declarat miecuri seară, la TVR, că Raed Arafat este un duşman al apariţiei încă unui sistem privat de sănătate, secretarul de stat uitând că şi sistemul SMURD creat de el a fost mai întâi o fundaţie.
Traian Băsescu: La Cotroceni nu a ajuns niciun raport trimis de Raed Arafat Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că la Palatul Cotroceni nu a ajuns niciun raport pe marginea proiectului noii legi a sănătăţii care să fie trimis de fostul subsecretar de stat în MS dr. Raed Arafat.
Manifestaţia pro Raed Arafat de la Cluj s-a transformat în miting anti-putere Câteva zeci de persoane s-au adunat duminică în Piaţa Unirii din Cluj la un miting care, dintr-o mişcare de susţinere a fostului subsecretar de stat Raed Arafat, s-a transformat într-o manifestaţie anti-putere.
Manifestări de solidaritate cu Raed Arafat au avut loc în mai multe oraşe din ţară Aproape 200 de persoane s-au adunat, vineri seara, în Piaţa Operei din centrul Timişoarei, în semn de solidaritate cu fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.
Băsescu referindu-se la Arafat: Dacă nu găseşte înţelegere la MS, ori pleacă ministrul ori secretarul de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Raed Arafat ar trebui să-şi înţeleagă misiunea de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, adăugând că ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a Sănătăţii, în primul rând, în interiorul MS, iar, dacă are un alt punct de vedere decât...
Iaşi: Un protest de susţinere va fi organizat de tinerii liberali în Piaţa Unirii Tinerii liberali ieşeni vor iniţia duminică o acţiune de protest în cadrul căreia vor ieşi în Piaţa Unirii pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de actualele prevederi ale proiectului de Lege a Sănătăţii dar şi pentru a-şi exprima solidaritatea cu doctorul Raed Arafat, se arată într-un comunicat remis...