Cele mai citite
 


Hunedoara: Acţiune de susţinere a SMURD desfăşurată de automobiliştii din Deva
duminică, 15 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 50 de maşini din Deva, în care se aflau aproape o sută de persoane, au luat parte, sâmbătă dimineaţa, la o acţiune prin care au dorit să-şi arate susţinerea faţă de SMURD şi doctorul Raed Arafat, participanţii rulând cu autoturismele într-o coloană care a străbătut cele mai importante artere de circulaţie din municipiu.
Acţiunea a fost anunţată de reţelele de socializare şi s-a încheiat fără incidente, participanţii incluzând în traseul pe care l-au parcurs prin Deva sediile Prefecturii Hunedoara şi SMURD.
Susţinătorii SMURD şi-au dat ca punct de întâlnire parcarea unui supermarket situat la periferia municipiului Deva şi au adus cu ei postere cu fotografia medicului Raed Arafat, pe care era scris 'Viaţă pentru viaţă', dar şi afişe pe care se putea citi: 'I like SMURD', 'Deva susţine SMURD' sau 'Deva salvează SMURD'. Afişele au fost apoi lipite pe maşini sau fixate pe geamurile autoturismelor, participanţii pornind apoi spre oraş, într-o coloană de câteva zeci de metri.
'Oamenii îl iubesc pe doctorul Arafat şi SMURD. Judeţul Hunedoara este al doilea din ţară unde a fost înfiinţat acest serviciu de urgenţă şi s-a dezvoltat cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, fără ajutorul Guvernului. Dorim ca SMURD, un serviciu de urgenţă performant, să fie susţinut de Guvern. Chiar dacă proiectul legii sănătăţii a fost retras, dorim să arătăm că devenii iubesc SMURD şi doresc o dezbatere publică pe probleme de sănătate, în mod civilizat', a declarat preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara, cea care se ocupă de problemele SMURD în judeţul Hunedoara.
Între participanţii la acţiunea din Deva s-a aflat şi preşedintele Asociaţiei Antiparkinson România, Dan Răican, acesta depunând o listă de semnături pentru susţinerea SMURD.
SMURD Hunedoara este singura structură din ţară care nu face parte din sistemul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, salariile celor 78 de paramedici şi costurile de funcţionare ale acestui serviciu de urgenţă fiind asigurate de Asociaţia Salvital, prin cotizaţiile strânse de la membrii săi. Cei mai importanţi finanţatori ai SMURD Hunedoara sunt Consiliul Judeţean Hunedoara şi primăriile mai multor municipii şi oraşe, printre care se numără Deva, Hunedoara şi Petroşani.
Deoarece nu sunt încadraţi în structurile ISU, paramedicii SMURD Hunedoara primesc un salariu mediu net de 1.100 de lei pe lună, inclusiv sporurile de vechime şi orele suplimentare. Preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara spunea că a depus un proiect de hotărâre de Guvern pentru preluarea paramedicilor SMURD de către ISU şi că actul normativ ar fi blocat la Ministerul Finanţelor de aproape doi ani. AGERPRES /(A, AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Un nou modul SMURD se va deschide în Baru, pe DN66, la jumătatea distanţei dintre Haţeg şi Petroşani Un nou modul SMURD va fi deschis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara în localitatea Baru, pe DN 66, la jumătatea distanţei dintre oraşele Haţeg şi Petroşani, scopul urmărit fiind reducerea timpului în care paramedicii pot ajunge la locul unor accidente, a declarat luni şeful ISU...
Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara nu fac parte din structura ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara sunt singurii din ţară care nu fac parte din structura Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ei fiind angajaţii unei asociaţii care este finanţată din fondurile membrilor săi, cei mai importanţi fiind Consiliul Judeţean şi primăriile de oraşe şi comune...
Hunedoara: Autorităţile propun ca paramedicii SMURD din judeţ să fie în subordinea ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara ar trebui preluaţi în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat miercuri primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, menţionând că în acest fel se vor corecta anumite nedreptăţi ce ţin de salarizarea acestora şi s-ar normaliza o situaţie...
Paramedicii SMURD hunedoreni au cele mai mici salarii din ţară, spune primarul din Deva Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au între cele mai mici salarii din ţară, în condiţiile în care nu s-a reuşit încadrarea acestora pe funcţii în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), din motive birocratice, a declarat luni primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.
Hunedoara: Ajutor pentru paramedicii SMURD Asociaţia Salvital, care gestionează activitatea modulelor SMURD din judeţul Hunedoara, a câştigat o finanţare nerambursabilă în valoare de 71.304 dolari din partea Fundaţiei Soros România pentru susţinerea activităţii paramedicilor din cadrul acestui serviciu de urgenţă, proiectul derulându-se pentru...
Hunedoara: Prima intervenţie a SMURD Baru a fost în cazul unei femei însărcinate Prima intervenţie a paramedicilor de la modulul SMURD din localitatea Baru a fost în sprijinul unei mame care a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, la spitalul din Petroşani, a informat vineri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.