Cele mai citite
 


Victor Ponta: USL va iniţia un pact pentru Sănătate
duminică, 15 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Social Liberală (USL) va iniţia şi va participa la un pact naţional pentru Sănătate, în care profesioniştii să îşi spună cuvântul, a anunţat vineri seara, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Victor Ponta, care a calificat drept corectă decizia preşedintelui Traian Băsescu de a retrage proiectul legii Sănătăţii aflat în dezbatere.
Potrivit lui Ponta, acest pact ar trebui să prevadă şi că, în afară de ministru şi de secretarii de stat, celelalte persoane din conducerea Ministerului Sănătăţii trebuie să fie profesionişti şi să rămână indiferent de guvernele care vin şi pleacă.
"Un pact pentru Sănătate care să fie asumat de toţi ceilalţi aflaţi acum în mod vremelnic la Putere, cât şi de cei aflaţi în Opoziţie şi pe care să îl implementăm împreună în anii care vin. Vom discuta cu cei aflaţi la Putere şi vom da toată încrederea oamenilor din sistem, ne vom angaja politic să punem în practică aceste măsuri. Nu poţi să vii cu o lege greşită, după care, de frică, să îţi retragi legea şi pleci cu ea acasă. Asta este o atitudine iresponsabilă este o atitudine tipică unor persoane rupte de realitate", a spus social-democratul.
În opinia sa, lucrurile bune din actualul proiect de lege a Sănătăţii pot fi asumate în pactul naţional şi în o altă lege în domeniu.
"În actuala alege, conform punctului de vedere al specialiştilor, sunt şi lucruri bune. Nimeni nu a spus că este o lege greşită de la primul până la ultimul articol. Este evident că în 2012 şi perioada care urmează trebuie să facem schimbări în sistemul de Sănătate", a susţinut liderul PSD.
El a îndemnat la vigilenţă atât oamenii politici din Opoziţie, cât şi societatea civilă. "După această victorie, trebuie să urmeze noi paşi. În primul rând, trebuie să fim vigilenţi cu toţii, nu doar cei aflaţi în Parlament. Din păcate, avem un precedent atunci când preşedintele Băsescu tot din frică a dat înapoi, a retrimis în Parlament legea votată fraudulos, legea pensiilor. (...) Îmi exprim speranţa ca după acest gest de retragere să urmeze un al doilea gest normal ca doctorul Arafat să fie din nou numit în funcţia pe care a ocupat-o până marţi", a declarat Ponta.
Liderul USL consideră că în România trebuie ca sistemul public de sănătate să coexiste cu cel privat. "Tendinţa Guvernului actual şi a lui Traian Băsescu de a trece tot ce este public în sistem privat este o tendinţă de capitalism sălbatic", este de părere Ponta.
Social-democratul i-a felicitat pe toţi cei care se află în pieţe în marile oraşe şi care prin diferite moduri şi-au exprimat dezaprobarea faţă de acţiunile preşedintelui ţării.
"Vreau să îmi exprim regretul că nu mă aflu în Piaţa Universităţii aşa cum am fost în decembrie 1989 sau în 1990. Am considerat că trebuie să evit şi eu şi colegii de Opoziţie orice fel de discuţie despre politizarea acestui demers. Este o victorie a oamenilor, nu este o victorie a Opoziţiei sau a politicienilor, este o victorie a profesioniştilor din sistem şi a celor care au încredere în profesionişti. Am preferat să nu dau niciun fel de interpretare", a explicat Victor Ponta.
El şi-a exprimat şi regretul că şeful statului nu mai merge în mijlocul oamenilor, aşa cum obişnuia. "Regret că preşedintele Băsescu nu mai are curajul de altă dată de a merge în mijlocul oamenilor pentru a afla ceea ce oamenii cred despre el şi despre modul în care îi tratează pe oamenii profesionişti din această ţară, însă nu poţi acum să te superi din nou pe poporul român şi să spui că nu mai modificăm nimic în Sănătate. Sistemul de Sănătate are nevoie de schimbări în continuare, are nevoie de o adaptare la ceea ce înseamnă România şi Europa în 2012", a afirmat Ponta. AGERPRES/(A - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Băsescu: Sper că un proiect de lege pe sănătate va fi gata în octombrie;trebuie un sistem în care spitalele să nu mai fie de stat Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la Mangalia, că, în baza raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, va fi gata în luna octombrie un proiect de lege privind sănătatea, punctând că este nevoie de un sistem sanitar în care spitalele să nu mai fie de stat.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Preşedintele Băsescu: Sper că un proiect de lege pe sănătate va fi gata în octombrie Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa, sâmbătă 10 septembrie, la Mangalia (sud-est, pe Litoralul Mării Negre), că, în baza raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, va fi gata în luna octombrie un proiect de lege privind sănătatea, punctând că este nevoie de un sistem sanitar în...
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
Traian Băsescu: Toată echipa din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese Preşedintele Traian Băsescu a reiterat că există anumite "interese exterioare" Ministerului Sănătăţii de a nu lansa în dezbatere publică pachetul minim de servicii medicale, punctând că întreaga echipă din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese.