Cele mai citite
 


FSSR solicită continuarea dezbaterii asupra proiectului noii legi a sănătăţii
luni, 16 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) solicită Ministerului Sănătăţii continuarea dezbaterii asupra proiectului noii legi a sănătăţii, apreciind că poate fi luată ca punct de pornire şi actuala lege în domeniu.
"Nu credem că Pactul naţional constituie o soluţie acum. Proiectul de lege a sănătăţii a fost rezultatul unui 'pact naţional' realizat de putere. Conjunctura politică face imposibil orice pact naţional. Opoziţia ar face bine să prezinte propriul proiect de lege a sănătăţii, în condiţiile în care n-a reuşit să producă un material public pe tema proiectului puterii. Dacă este imposibilă adoptarea unei noi legi a sănătăţii, partidele politice riscând în acest moment să facă din ea o temă electorală, este însă posibilă modificarea actualei legi a sănătăţii pentru îmbunătăţirea sistemului", se afirmă într-un comunicat remis sâmbătă de FSSR.
Reprezentanţii FSSR apreciază că problema sănătăţii trebuie să rămână în dezbatere publică, deşi s-au aflat "în primul rând al criticilor" proiectului legii sănătăţii, participând vineri la ultima serie de consultări pe această temă la Ministerul Sănătăţii, înainte de retragerea legii.
"Critica noastră a fost una constructivă, solicitând modificarea acestui proiect, şi nu respingerea lui în totalitate. Ne-ar fi bucurat mai curând modificarea proiectului de lege în sensul solicitat de noi, decât retragerea acestuia şi aruncarea în derută a salariaţilor şi a pacienţilor. Susţinem în continuare principiile şi propunerile avansate de noi odată cu observaţiile pe marginea proiectului de lege şi credem în necesitatea continuării dezbaterii. Angrenajul dezbaterii pe tema sănătăţii a fost pornit, fiind păcat a lăsa să se risipească atâtea energii investite în găsirea soluţiilor potrivite pentru modificarea sistemului în interesul cetăţenilor", consideră FSSR.
În opinia federaţiei, trebuie să constituie un semnal de alarmă pentru politicieni faptul că societatea civilă susţine "un om neutru politic în toată această dezbatere".
"Protestele spontane ale unor cetăţeni sunt pentru sprijinirea experţilor în dauna politicienilor, pentru modificarea sistemului acolo unde este cazul şi păstrarea a ceea ce s-a făcut bine. Suntem în acest punct şi datorită neîncrederii cetăţenilor în posibilitatea şi dorinţa politicului de a rezolva problemele sistemului sanitar. Sarcina modificării sistemului revine acum experţilor şi societăţii civile", sunt de părere reprezentanţii FSSR.
Ei susţin că nu trebuie să se dea o interpretare "partizană politic" manifestaţiilor spontane, întrucât, dacă situaţia sănătăţii este motivul acestora, atunci sunt vizate toate partidele politice.
"Politizarea sistemului sanitar constituie una din problemele acestuia, ambele tabere politice, puterea şi opoziţia, dovedindu-se incapabile de a organiza în mod corect furnizarea serviciilor de sănătate necesare populaţiei şi condiţiilor de muncă şi salarizare pentru ca personalul să poată face asta", se mai afirmă în comunicat. AGERPRES/(AS-Antonia Niţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.
FSSR: Noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, axate pe creşterea finanţării sistemului sanitar Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a transmis joi un comunicat în care susţine că noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, însă procesul de elaborare a documentului legislativ 'se află, în mare, pe drumul cel bun'.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
FSSR: Vom declanşa proteste, dacă proiectul legii salarizării din sănătate nu va fi modificat corespunzător Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România ameninţă că va organiza acţiuni de protest, dacă proiectul legii salarizării din sănătate - ce va intra în fazele de dezbateri publice - nu va fi modificat corespunzător de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES...