Cele mai citite
 


Ialomiţa: Circa 150 de persoane au protestat neautorizat la Slobozia
luni, 16 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 150 de persoane au protestat sâmbătă, timp de peste două ore, în faţa sediului Prefecturii Ialomiţa, în semn de nemulţumire faţă de demisia lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat, dar şi împotriva preşedintelui Băsescu şi a actualei guvernări.
Printre manifestanţi s-au aflat revoluţionari din decembrie 1989, lideri sindicali din învăţământ, cadre medicale, funcţionari publici, tineri.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, Alexandru Constantinescu, a declarat că acest protest este unul spontan, neautorizat, jandarmii asigurând măsurile de ordine pentru preîntâmpinarea oricăror manifestări nedorite.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, prezent printre protestatari, a declarat că ceea ce se întâmplă acum arată 'o limită a suportabilităţii'.
'A venit această măsură, această lege pe care a propus-o, culmea, preşedintele României, nicidecum nu am auzit de la Guvern sau de la ministrul Sănătăţii, practic, a fost cireaşa de pe tort, s-a umplut paharul. Aşa cum se întâmplă în toată ţara, oamenii manifestă nu numai pentru acest proiect de lege, ci şi împotriva celorlalte greutăţi cu care se confruntă în acest moment. Faptul că educaţia a fost afectată, pensionarii au avut de suferit în această perioadă, să ne amintim de legea pensiilor, efectiv a fost o bătaie de joc ceea ce s-a întâmplat în Parlament, unde Parlamentul a fost aproape inexistent. Suntem în plină dictatură. Cred că poporul român a ajuns la limita suportabilităţii. Sperăm că este momentul trezirii, să scăpăm de această putere care nu a făcut altceva decât să lupte pentru ea, şi nu pentru popor', a afirmat Hăncescu.
După ce timp de peste două ore au scandat lozinci antiprezidenţiale, antiguvernamentale, au huiduit şi au cântat, manifestanţii au încetat protestul, chiar dacă unii dintre ei doreau să protesteze şi în faţa sediului PDL din Slobozia. AGERPRES/(A-Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şeful statului către R. Arafat: Să se prezinte la ministrul Sănătăţii cu observaţii la legea sănătăţii, nu să creeze o psihoză publică Preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat luni seară subsecretarului de stat în MS, dr. Raed Arafat, să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
Ialomiţa: Membrii USL s-au alăturat protestatarilor, la Slobozia Aproximativ 400 de persoane au manifestat din nou, luni seară, în a treia zi de proteste la Slobozia, împotriva Guvernului şi a preşedintelui ţării, printre manifestanţi aflându-se şi lideri ai organizaţiilor judeţene ale PSD şi PNL, pensionari, revoluţionari, funcţionari publici, reprezentanţi ai s...
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
Bănicioiu, la DNA: Am fost citat ca martor în legătură cu un dosar al Spitalului judeţean din Ialomiţa; nu am nicio legătură Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri că a fost audiat ca martor în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, susţinând la ieşirea din sediul DNA că nu are nicio legătură cu acest dosar.
Raed Arafat nu confirmă şi nici nu infirmă demisia din funcţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, nu a dorit, marţi, nici să confirme şi nici să infirme demisia sa din funcţie.
Ialomiţa: Spitalul de Urgenţă din Slobozia a preluat parţial personalul spitalului de la Ţăndărei Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia au decis preluarea unui număr de 20 de cadre medicale şi personal de îngrijire de la Spitalul municipal Ţăndărei, recent desfiinţat pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.