Cele mai citite
 


Iaşi: Hudiueli şi fluierături în faţa balcoanelor PDL, preşedintelui CJ şi Prefectului
luni, 16 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 500 de persoane care au timp de peste trei ore au protestat în Piaţa Unirii din Iaşi s-au îndreptat spre Casa Pătrată, imobil în care funcţionează Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului din judeţul Iaşi, pentru a scanda lozinci împotriva actualei guvernări, a şefului statului şi, totodată, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de doctorul Raed Arafat.
Pe traseul până la Palatul Administrativ, coloana de protestatari a fost însoţită de circa 20 de jandarmi şi poliţişti. Forţele de ordine nu au intervenit, doar au menţinut circulaţia autovehiculelor în bune condiţii.
Femei, bătrâni, tineri şi chiar copii au fluturat steguleţe şi au scandat lozinci antiguvernamentale şi împotriva şefului statului. Aceleaşi lozinci au fost scandate şi în momentul în care manifestanţii au ajuns sub ferestrele Consiliului Judeţean, unde preşedintele Constantin Simirad îşi are biroul, sau la prefectul Dragomir Sava Tomaşeschi.
După jumătate de oră de huiduieli, protestatarii s-au încolonat din nou, mărşăluiesc pe bulevardul Ştefan cel Mare şi intenţionează să se oprească în Piaţa Unirii.
Încă de dimineaţă de la ora 10.00 în Piaţa Unirii au început să se adune oameni nemulţumiţi de situaţia actuală. Printre aceştia s-au aflat membri ai sindicatului Sanitas, tineri, studenţi, elevi, pensionari, reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale, dar şi cei ai Asociaţiei Surzilor.
Unul dintre cei care au fost prezenţi la mitingul programat să se desfăşoare dimineaţă din Piaţa Unirii din Iaşi a fost şi preşedintele filialei ieşene a PNL, deputatul Relu Fenechiu.
'Facem ce ne-a spus Băsescu, ne întoarcem la popor. Ceea ce s-a întâmplat cu Raed Arafat este o finalizare a unui proces, respectiv exterminarea profesioniştilor şi înlocuirea lor cu politruci. Arafat este un om foarte cunoscut de popor. Nu a mai ţinut huliganismul lui Băsescu. Din păcate, la fel ca Arafat au păţit mii de profesionişti din această ţară. (...) Fiecare zi cu PDL înseamnă bani în minus la buget', a declarat Relu Fenechiu. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Protestele continuă şi la -13 grade Celsius Câteva zeci de studenţi din Iaşi, cărora li s-au alăturat tineri şi pensionari, au protestat, vineri seara, în Piaţa Unirii din Iaşi, ignorând faptul că afară mercurul din termometre a ajuns la -13 grade Celsius.
Iaşi: Sute de studenţi medicinişti, prezenţi la conferinţa privind oportunităţile de consiliere Peste 400 de studenţi medicinişti din Iaşi au luat parte, marţi, la o nouă ediţie a conferinţei "Oportunităţi în abordarea interdisciplinară a consilierii studenţilor de medicină şi medicină dentară" din cadrul proiectului 'Consiliere profesionala pentru studenţii în medicina şi program integrat de practica...
Iaşi: Peste 1.600 de studenţi au finalizat studiile la UMF Peste 1.600 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi au luat parte, marţi, alături de rude şi prieteni, la festivităţile de absolvire organizate de conducerea instituţiei de învăţământ superior.
Iaşi: Procurorii DNA verifică documente şi sisteme informatice privind înscrierea unor studenţi străini la UMF Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie verifică documente şi sisteme informatice privind înmatricularea unor studenţi străini în acest an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa", a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Ioana Grigoraş, preşedintele Senatului Universităţii...
Iaşi: Sute de persoane şi-au luat rămas bun de la membrii echipajului SMURD decedaţi în Republica Moldova Sute de cadre medicale, personal SMURD, ISU şi de la alte instituţii au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru a-şi lua rămas bun de la cei trei membri ai echipajului elicopterului SMURD care au murit în timpul unei intervenţii de salvare efectuate joi în Republica Moldova.
Iaşi: Manifestări ştiinţifice dedicate medicinii dentare Studenţi şi specialişti din ţară şi străinătate participă, în perioada 19-21 noiembrie, la manifestările ştiinţifice organizate în cadrul celei de-a XIX a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi şi, respectiv, a VII -a ediţie a Congresului Internaţional al Asociaţiei Dentare Române Pentru...