Cele mai citite
 


Ion Prioteasa (PSD): Sunt solidar cu toti cei care au manifestat în centrul Craiovei
luni, 16 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PSD Ion Prioteasa declară că este solidar cu toţi cei care au manifestat, sâmbătă, în Piaţa Prefecturii din Craiova, atât în calitate de preşedinte al PSD Dolj, cât şi în calitate de craiovean.
Într-un comunicat de presă remis duminică AGERPRES Prioteasa susţine că manifestaţiile care au avut loc în ultimele zile în mai multe oraşe ale ţării împotriva actualei puteri nu reprezintă nicio surpriză, românii ieşind în stradă pentru că 'nu mai suportă presiunea unei guvernării slabe şi sufocante'.
'Deşi PSD Dolj nu a avut nicio implicare în acţiunea de protest de ieri, din Piaţa "Mihai Viteazul", în calitatea mea de preşedinte de organizaţie, dar şi de craiovean, sunt solidar cu toţi cei care s-au manifestat în centrul oraşului, cu toţi cei care se uită îngroziţi la ce surprize le rezervă ziua de mâine, cu toţi cei care se află la limita sărăciei şi nu îşi mai pot achita datoriile la bănci, pierzându-şi astfel locuinţa pentru care au agonisit o viaţă întreagă, cu medicii, profesorii, funcţionarii publici, cadrele militare şi angajaţii structurilor MAI care şi-au primit salariile diminuate, cu şomerii care nu îşi pot găsi un loc de muncă, cu pensionarii care nu-şi pot procura medicamentele. Românii simt că le-a ajuns cuţitul la os. Din păcate, viitorul românilor este sumbru. Economic, firmele mici şi mijlocii, adevăratul motor al unei economii funcţionale, sunt sugrumate de clientela actualei puteri. Generatoare de locuri de muncă, IMM-urile vor fi falimentate în continuare de Guvernul PDL, care nu este în stare să găsească măsurile corecte de relansare economică', susţine Prioteasa.
Preşedintele PSD Dolj mai afirmă că deşi şi-ar dori să fie şi fizic alături de protestatari, nu poate recurge la un astfel de gest pentru a nu fi speculat de 'reprezentanţii puterii'.
'Sunt momente în viaţă în care mi-aş dori să pot lăsa haina de politician deoparte pentru a fi alături de cei care protestează în stradă faţă de această putere. Nu doresc însă să ofer posibilitatea reprezentanţilor puterii să ducă în derizoriu o acţiune pornită din prea multă suferinţă, susţinând astfel că manifestaţiile românilor sunt politice. Cei care ne conduc astăzi marchează şi o primă realizare după doi ani de guvernare sufocantă: au reuşit să-i unească pe români! Mişcările de protest din toată ţara nu reprezintă o surpriză pentru mine. Retragerea proiectului Legii Sănătăţii de către Traian Băsescu, principalul comunicator al Guvernului, reprezintă o izbândă a societăţii civile. Actuala guvernare primeşte un vot de blam din partea românilor care au ales să protesteze în stradă faţă de sărăcirea acestei ţări şi faţă de o putere care nu-i mai reprezintă. Din păcate, România se găseşte între primele state ale Uniunii Europene aflate la limita sărăciei, raportat la numărul de persoane. Aproape jumătate dintre români trebuie să-şi ducă traiul de zi cu zi având la dispoziţie resurse limitate', mai susţine preşedintele PSD Dolj.
Peste 100 de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Prefecturii din Craiova timp de aproape două ore în semn de nemulţumire faţă de plecarea medicului Raed Arafat din conducerea ministerului Sănătăţii, dar şi faţă de actualul lor nivel de trai. Protestatarii adunaţi în faţa Prefecturii din Craiova au strigat lozinci împotriva preşedintelui ţării şi împotriva actualei guvernări. AGERPRES/(AS-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mircea Geoană: Sunt convins că noul Guvern va înţelege că este un ceas al adevărului în sănătatea din România Craiova, 7 iun /Agerpres/ - Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Senat, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Dăbuleni, unde a participat la inaugurarea spitalului din localitate, că este convins că noul guvern şi noul prim-ministru vor înţelege că este un 'ceas al adevărului' pentru domeniul...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
PREZIDENŢIALE Dorel Căprar (PSD Arad): Guvernul măreşte salariile cadrelor medicale pe fondul creşterii economice Deputatul Dorel Căprar, preşedinte al PSD Arad, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că din partea Comisiei Europene a venit confirmarea că România se află din nou pe un trend economic ascendent, anulând orice discuţie privitoare la aşa-zisa 'recesiune tehnică'.
Nicolae Bănicioiu (PSD): Traian Băsescu nu apără niciun stat de drept, ci camarila portocalie Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu apără niciun stat de drept, aşa cum a afirmat în prima conferinţă de presă din campania pentru referendum, ci ''camarila portocalie care a furat ţara'', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD...
Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Prefecturii din Craiova Câteva sute de persoane au protestat duminică după-amiază timp de aproape trei ore în Piaţa "Mihai Viteazul" - Piaţa Prefecturii din Craiova în semn de nemulţumire faţă de plecarea medicului Raed Arafat din conducerea Ministerului Sănătăţii, dar şi faţă de nivelul lor de trai.
Dolj: Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia fostului viceprimar Calangiu împotriva deciziei de arestare preventivă Curtea de Apel Craiova a respins, marţi, contestaţia formulată de Cristina Calangiu, fost viceprimar al Craiovei, împotriva deciziei Tribunalului Dolj de arestare preventivă pentru trafic de influenţă.