Cele mai citite
 


Voinescu: PDL consideră reforma în domeniul sănătăţii o necesitate stringentă
luni, 16 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PDL consideră reformarea sistemului de sănătate ca o necesitate stringentă şi îşi asumă reluarea întregului proces de elaborare a unei asemenea legi, ca principal partid de guvernare, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.
"Proiectul de lege recent retras din dezbatere de către Guvern încerca să ofere răspunsuri la problemele majore la care reforma sistemului de sănătate trebuie să răspundă, respectiv risipa resurselor publice pe care România îşi poate permite acum să le investească în sistemul de sănătate, precum şi nevoia mobilizării în plus a altor resurse financiare pentru sistem. Eşecul acestei dezbateri este o lecţie pentru noi toţi", a afirmat Voinescu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al PDL, partidul pe care îl reprezintă acceptă că poate soluţiile propuse în anumite texte din lege nu au fost cele mai bune, dar aşteaptă ca din dezbaterea publică să se desprindă opţiunea corectă.
"Credem în continuare că e incorect să se asigure acestui proiect de lege opţiuni pe care nu le avea, precum privatizarea serviciilor de urgenţă ori desfiinţarea SMURD. Aceste minciuni au avut rolul de a înspăimânta oameni greu încercaţi de criză şi de a specula dezgustător starea de neîncredere a românilor în politicieni", a spus Voinescu.
El a insistat asupra faptului că nimeni nu a intenţionat vreodată să privatizeze sistemul de urgenţă sau să desfiinţeze SMURD. "Cei care sunt împotriva privatizării Urgenţei şi a desfiinţării SMURD trebuie să ştie că PDL a avut aceeaşi opţiune cu a lor de la bun început şi că legea retrasă nu le dădea niciun motiv de îngrijorare în sensul acesta", a susţinut Voinescu.
Purtătorul de cuvânt al PDL a subliniat că reforma sistemului de sănătate este "inevitabilă" iar PDL apreciază că "în sfârşit opoziţia socialistă este de acord în această privinţă" cu democrat-liberalii. "Reforma sistemului de sănătate va avea succes dacă şi numai dacă va mobiliza în sprijinul ei o masă critică de experţi şi beneficiari", a apreciat el.
Voinescu a mai precizat că PDL este interesat de orice propunere de dialog venită dinspre alte partide politice sau structuri ale societăţii civile şi şi-a exprimat speranţa că de această dată propunerile vor fi serioase, şi nu "provocări mediatice menite să ridice temperatura socială".
"Politicienii pot vindeca sau pot agrava nevrozele unei societăţi, mai ales când e vorba de nevroze chiar de ei provocate. PDL răspunde pozitiv oricărei propuneri serioase şi constructive de dialog", a subliniat Voinescu. AGERPRES/(AS-Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
Costurile şi calitatea serviciilor - principalele probleme ale sistemului sanitar din România Principalele aspecte cărora trebuie să le facă faţă sistemul sanitar din România sunt cele legate de costuri şi calitatea serviciilor, se susţine în expunerea de motive a proiectului noii legi a sănătăţii, postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii pentru dezbatere publică.
Sistemul de sănătate în fază terminală, la originea căderii guvernului în România (presă) Sectorul de sănătate, aflat în centrul protestelor din aceste zile din România care au dus la căderea guvernului lui Emil Boc, este în 'fază terminală' şi 'are nevoie de îngrijire urgentă', scrie luni portalul Osservatorio sui Balcani e Caucaso, care dedică o amplă analiză domeniul sănătăţii din ţara...
Deblocarea până în aprilie a posturilor din sănătate şi salarizarea diferenţiată în sistem - intenţii ale Guvernului desemnat Deblocarea, până în luna aprilie, a posturilor din sistemul de sănătate, aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din domeniu, precum şi continuarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informatizării sistemului de sănătate...