Cele mai citite
 


Apărarea sănătăţii publice şi eradicarea unor boli ale animalelor, obiective ale ANSVSA în 2012
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Apărarea sănătăţii publice şi eradicarea unor boli ale animalelor, ce pot fi bariere comerciale pentru industria românească, reprezintă principalele obiective ale strategiei Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru 2012, a declarat, luni, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, în întâlnirea organizată cu reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor din industria alimentară şi cu reprezentanţii instituţiilor publice aflate în subordinea autorităţii.
"Strategia pe care o prezentăm azi e o propunere ce are ca principale obiective apărarea sănătăţii publice, a oamenilor şi animalelor, dar şi apropierea de fermieri pentru creşterea numărului de animale la potenţialul României. De asemenea, eradicarea unor boli care constituie o barieră comercială pentru industrie şi ferme în vederea promovării exporturilor precum şi modalitatea de cooperare cu celelalte instituţii sunt alte obiective propuse în strategie", a spus Roatiş.
Acesta a adresat un "mesaj de deschidere" către Ministerul Sănătăţii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Ministerul Agriculturii pentru realizarea unei legislaţii armonizate.
"Ne dorim să facem o legislaţie armonizată în care un om care depune un dosar de autorizare pentru un anumit obiectiv să ştie că definirea termenilor este aceeaşi peste tot şi să avem o relaţie transparentă cu proprietarii şi crescătorii de animale şi cu toţi din industria alimentară. Vrem să stabilim instruiri comune privind educaţia în ceea ce priveşte siguranţa alimentară dar şi pe bunăstarea animalelor", a adăugat şeful ANSVSA.
Roatiş a precizat că a stabilit o astfel de întâlnire cu beneficiarii serviciilor veterinare pentru a evita evenimente neplăcute înregistrate în abordarea unor boli sau în gestionarea situaţiilor de criză legate de toxiinfecţii alimentare.
"Încercăm să le discutăm, să ţinem cont de propunerile lor şi să luăm cele mai bune decizii. Dorim, totodată, să lămurim aspecte instituţionale în urma unor reacţii ale agenţilor economici dictate de suprapuneri de controale, de neînţelegerea actului de control în care pe lângă autoritatea veterinară, singura responsabilă în domeniul verificării alimentului, intră complementar şi protecţia consumatorilor responsabilă pentru etichetarea alimentului plus cei de la Sanepid, care verifică sănătatea celor care prestează activitatea. Dorim să lămurim lucrurile pentru a deveni eficienţi şi productivi", a explicat preşedintele ANSVSA.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a organizat luni o întâlnire cu instituţiile publice aflate în subordinea acesteia, dar şi cu reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor din industria alimentară şi ai crescătorilor de animale pentru prezentarea obiectivelor pentru anul 2012 în sistemul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA prezintă luni obiectivele pentru anul 2012 în sistemul sanitar veterinar Obiectivele pentru anul 2012 în sistemul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor vor fi stabilite, luni, în cadrul unei întâlniri organizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) cu instituţiile publice aflate în subordinea acesteia.
INTERVIU/Dumitru Băiculescu(ANSVSA):România poate controla şi elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor rumegătoarelor România poate controla şi elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor animalelor rumegătoare pe o perioadă de trei ani, a declarat noul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Băiculescu, într-un interviu acordat AGERPRES...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
ANSVSA demarează acţiunile specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că a dispus demararea acţiunilor specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, potrivit...
Roatiş (ANSVSA):Vom interzice intrarea în ţară cu alimente care sunt purtătoare de virusul pestei porcine africane Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vrea să promoveze o hotărâre de guvern prin care să poată restricţiona intrarea în ţară a alimentelor posibil purtătoare de virusul pestei porcine africane, a declarat miercuri preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş Cheţan.
Preşedintele ANSVSA: Importurile şi exporturile de animale sau produse de origine animală între România şi Ucraina, blocate Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Florin Ţurcanu, susţine necesitatea deblocării schimburilor comerciale cu produse de origine animală între România şi Ucraina.