Cele mai citite
 


Covasna: Sanitas pregăteşte acţiuni de protest în judeţ
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Sanitas Covasna a anunţat luni că se solidarizează cu acţiunile paşnice de protest care au loc în ţară, menţionând că va organiza manifestaţii similare de protest şi la nivel judeţean.
Preşedintele filialei Sanitas Covasna, Vasile Neagovici a declarat pentru AGERPRES că a demarat consultări cu celelalte structuri sindicale din judeţ, precum şi cu o serie de organizaţii nonguvernamentale, printre care cea a pensionarilor, în vederea organizării unor mitinguri în cadrul cărora să se facă auzite glasurile cetăţenilor.
''Până miercuri vom stabili calendarul acţiunilor (...) Ca prim pas vom organiza un miting la Sfântu Gheorghe spre sfârşitul acestei săptămâni sau începutul săptămânii viitoare', a declarat Vasile Neagovici.
Acesta a menţionat că Sanitas nu va fi niciodată de acord cu privatizarea sistemului public de sănătate, opinând că acest demers va avea 'efecte dezastruoase' atât pentru cetăţeni, cât şi pentru salariaţii din sistemul sanitar. Potrivit liderului sindical, acest lucru va limita accesul populaţiei la serviciile medicale gratuite, va conduce la majorarea contribuţiei cetăţenilor pentru plata diverselor servicii medicale, precum şi la închiderea unor spitale.
'(...) Considerăm că este obligaţia statului să asigure sănătatea populaţiei, că este necesar ca aceste instituţii să rămână publice de interes naţional sau local şi nu să devină ONG-uri sau SRL-uri. De asemenea, considerăm că o administrare privată a fondurilor sociale de sănătate, şi în prezent foarte mici, va duce inevitabil la scumpirea acestor asigurări, care se va răsfrânge negativ asupra populaţiei şi aşa foarte săracă. (...) Drept urmare, facem un apel de solidarizare către toate structurile sindicale din judeţ, către toate asociaţiile de pensionari şi către toţi cetăţenii judeţului de a sprijini acţiunile de protest care vor fi organizate de noi', a menţionat Vasile Neagovici.
În cursul zilei de luni, premierul Emil Boc a anunţat că Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a fost mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de lege a Sănătăţii. AGERPRES/(AS- Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Covasna: Sanitas blochează contul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va apela la executorul judecătoresc pentru punerea în aplicare a două sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată, în baza cărora angajaţii Spitalului Judeţean 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe îşi vor putea recupera o serie de drepturi...
Covasna: Protest al angajaţilor Spitalului Baraolt în faţa Prefecturii pentru neacordarea tichetelor de masă Aproximativ 50 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Baraolt au protestat miercuri, în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, nemulţumiţi de subfinanţarea instituţiei şi neacordarea tichetelor de masă pe ultimele două luni.