Cele mai citite
 


Protestele continuă în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a patra zi consecutiv
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 300 de manifestanţi se află, luni seară, în zona Pieţei Universităţii, potrivit Jandarmeriei, aceasta fiind a patra zi de proteste în Capitală.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat pentru AGERPRES că "deocamdată situaţia este liniştită, iar oamenii manifestează paşnic".
În zonă sunt cordoane de jandarmi de o parte şi de alta a părţii carosabile, pe toată distanţa pe care se află manifestanţi, oamenii protestând atât în zona Teatrului Naţional, cât şi pe partea opusă a bulevardului, în zona fântânilor de la Arhitectură.
"Avem patrule care identifică peroanele cu un comportament suspect şi le legitimează în zona adunării publice", a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.
Manifestaţia din Piaţa Universităţii a fost reluată, luni, în jurul orei 13,30, protestatarii scandând în continuare lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale. Sunt afişate pancarte pe care stă scris "Fără violenţă!", "România, trezeşte-te!".
La faţa locului sunt prezente echipaje SMURD şi ale Ambulanţei Bucureşti - Ilfov.
De altfel, încă de la prânz, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, le-a recomandat celor care manifestă paşnic să nu se deplaseze în zonele în care au loc confruntări pentru a evita posibilele accidente.
Luni seară, în Piaţa Universităţii sunt aşteptaţi să ajungă, din nou, studenţi membri în Uniunea Naţională a Studenţilor din România.
Liderul UNSR, Ioan Poenaru, a precizat, pentru AGERPRES, că studenţii vor protesta paşnic alături de ceilalţi participanţi la manifestaţie.
În confruntările violente din ultimele două zile au avut de suferit şi jurnalişti.
În acest context, Clubul Român de Presă şi-a exprimat îngrijorarea, printr-un comunicat transmis presei, faţă de unele acţiuni excesive ale forţelor de ordine, care au vizat ziariştii aflaţi în exercitarea profesiei şi a anunţat că va remite un protest oficial conducerilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Jandarmeriei Române în care va cere protecţie pentru ziarişti din partea forţelor de ordine şi îşi exprimă speranţa că aceste incidente reprobabile nu se vor repeta.
Şi Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a condamnat violenţele la care au fost supuşi jurnaliştii aflaţi în misiune pentru a relata evenimentele ce au avut loc în Bucureşti, sâmbătă şi duminică, iar Asociaţia Pro Democraţia a susţinut necesitatea stabilirii unui dialog deschis de către autorităţile publice cu protestatarii, manifestându-şi şi ea îngrijorarea în legătură cu actele de violenţă şi recomandând utilizarea unor mijloace de exprimare paşnice.
Un număr de 283 de persoane care au participat la protestele din ultimele zile în Capitală au fost duse la secţiile de poliţie, dintre acestea 247 fiind sancţionate contravenţional, iar pentru 36 întocmindu-se dosare penale, după cum a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al Jandarmeriei Române, Aurel Moise.
În ultimele zile, manifestaţii au avut loc în 41 de localităţi din 34 de judeţe ale ţării şi în municipiul Bucureşti, dar, cu excepţia Capitalei, fără violenţe.
La nivel naţional au participat 8.700 de persoane la proteste şi ordinea a fost asigurată de peste 2.000 de jandarmi. AGERPRES/ (AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patru zile de proteste în Bucureşti şi în ţară Protestele din centrul Bucureştiului şi în ţară continuă luni după-amiază pentru a patra zi consecutiv, acestea soldându-se, duminică, cu noi ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene dar şi tunuri cu apă. Peste 30 de persoane şi patru jandarmi au necesitat...
Studenţii derulează o campanie de donare de sânge la Rectoratul Universităţii Politehnica din Bucureşti Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) derulează o campanie de donare de sânge, de luni până vineri, la Rectoratul Univeristăţii Politehnica din Bucureşti.
Studenţii vor dona din nou sânge, în perioada 15-19 octombrie Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) împreună cu Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Proiectelor în Domeniul Sănătăţii, având ca parteneri Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie, vor continua în perioada 15-19 octombrie, cu o nouă sesiune de recoltare...
Studenţii vor dona din nou sânge Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Proiectelor în Domeniul Sănătăţii (APPDPDS), având ca parteneri Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie, vor continua în perioada 9 - 11 noiembrie campania anuală de donare...
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
Studenţii protestează împotriva separării facultăţilor din UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş au început de luni şi vor continua până pe 14 martie o serie de proteste faţă de tendinţa de separare a facultăţilor universităţii şi mai ales împotriva implicării politicului în problemele învăţământului superior...