Cele mai citite
 


Raed Arafat invitat de preşedintele CJ Olt să conducă Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, îl invită pe fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii medicul Raed Arafat să facă parte din conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, din cea mai înaltă poziţie.
Paul Stănescu a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că îl va contacta pe Raed Arafat pentru a-i adresa personal invitaţia de a conduce spitalul slătinean, care are nevoie de o persoană cu experienţa şi calificarea acestuia.
"Şi în trecut noi i-am propus domnului Raed Arafat să vină la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, dar domnia sa a motivat că nu poate face acest lucru pentru că ocupa o poziţie de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Acum, în aceste zile, dorim să îl contactăm din nou pe domnul Arafat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi, dacă va putea să vină, îl aşteptăm să conducă această unitate sanitară. Repet, noi i-am făcut şi în trecut o asemenea propunere, dar revenim cu această ofertă pentru că îl considerăm un profesionist de care Slatina are nevoie", a spus Stănescu.
Raed Arafat a venit de mai multe ori la Slatina începând cu anul 2009, când Spitalul Judeţean de Urgenţă a intrat în atenţia opiniei publice naţionale din cauza unor situaţii când pacienţii au murit pentru că au fost ignoraţi de cadrele medicale sau nu au fost trataţi corespunzător.
În 2009, un bărbat de 63 de ani, Mihai Constantinescu, a murit pe holurile UPU fără a primi îngrijiri medicale, iar în 2010 un copil de nouă ani a decedat din cauza unei fracturi la mână pentru că a primit îngrijiri medicale în mod superficial. În perioada acestor evenimente spitalul slătinean era numit "spitalul groazei".
Anul trecut, la SJU Slatina nu au mai fost incidente majore şi au început ample procese de modernizare, atât a imobilelor, cât şi a secţiilor şi cabinetelor medicale ale unităţii sanitare slătinene, aflate în prezent printre puţinele din ţară fără datorii. AGERPRES/(A - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Niguarda şi Spitalul de Urgenţă Slatina au semnat un nou acord de colaborare Spitalul Niguarda din Milano şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina au semnat vineri un acord de colaborare pentru următorii trei ani privind formarea profesională, prezentat de secretarul de stat Raed Arafat.
Olt: La Spitalul Slatina se tratează pacienţi care nu au alte posibilităţi, potrivit unor experţi italieni Experţi italieni în managementul unităţilor sanitare care au făcut un audit privind organizarea şi gestionarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la această unitate sanitară se tratează în general pacienţi care nu au alte posibilităţi.
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...
Olt: Posibile disfuncţionalităţi în cazul pacientei obeze decedate Slatina, 1 aug /Agerpres/ - Femeia de 240 de kilograme din Drăghiceni, care a decedat la spital la Craiova, a stat în ambulanţă, în cursul nopţii trecute, o oră şi treizeci de minute pentru a fi trasportată de la UPU Slatina la UPU Craiova, deşi era în stare foarte gravă.