Cele mai citite
 


Ritli Ladislau: Vor fi consultări timp de 3-6 luni pentru noua lege a Sănătăţii
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat luni că, în urma consultării pe care a avut-o cu premierul Emil Boc privind noua lege a Sănătăţii, ar putea fi două versiuni: fie amendarea vechiului act normativ, dar sunt deja prea multe amendamente, fie un proiect nou.
"Vom începe să lucrăm la o nouă formă a proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar. E nevoie de o reformă în sistemul sanitar. În prezent, acesta se confruntă cu o serie de probleme, începând cu cele de finanţare până la calitatea serviciilor medicale. La elaborarea proiectului pe care îl vom prezenta Guvernului României vom coopta medici, jurişti, reprezentanţi ai pacienţilor, pe cei ai sindicatelor, ai organizaţiilor profesionale. Estimăm o perioadă de consultări de aproximativ 3-6 luni, urmând ca mai apoi să avem un proiect pe care să îl supunem dezbaterii publice", a afirmat ministrul Sănătăţii.
Ritli Ladislau a adăugat că sunt aproximativ 15 capitole pe domenii care vor fi discutate, iar noul proiect legislativ va avea în vedere schimbări în ceea ce priveşte organizarea spitalelor, malpraxisul.
"Noul secretar de stat din MS, dr. Vasile Cepoi, va face un plan. Nu dorim consultări formale, ci consultări adevărate, iar după consultări forma care va ieşi se va supune dezbaterii publice", a explicat ministrul.
El a precizat că unele dintre reglementările cuprinse în proiectul de lege retras săptămâna trecută vor fi păstrate.
Potrivit ministrului, vor fi păstraţi cei care au lucrat la proiectul de lege elaborat la Preşedinţie, respectiv preşedintele CNAS, Lucian Duţă, Cristian Vlădescu şi Virgil Păunescu.
Calendarul noilor consultări va fi stabilit în perioada următoare.
Vasile Cepoi a fost numit săptămâna trecută în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Medicul Vasile Cepoi a ocupat, succesiv, funcţia de director de cercetare la Spitalul "C.I. Parhon" din Iaşi (est) şi pe cea de director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi.
Acesta a fost şi director general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar şi secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, în anul 2005.
În februarie 2009 a fost numit şef al Direcţiei pentru Sănătate Publică Iaşi.
Guvernul a modificat miercurea trecută organigrama Ministerului Sănătăţii, la propunerea ministrului Ritli Ladislau. Ca urmare, din echipa de conducere a ministerului vor face parte, alături de ministru, trei secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general şi un secretar general adjunct.
Noua funcţie de secretar de stat a fost necesară, în principal, pentru coordonarea directă, alături de ministru, a procesului de reformă din domeniul Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
UPDATE Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
UPDATE Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în Min.Sănătăţii Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
Decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în MS, publicată în Monitorul Oficial Decizia premierului Emil Boc privind numirea lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial.
Ministrul Ritli Ladislau: Vor fi consultări timp de 3-6 luni pentru noua lege a Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat luni că, în urma consultării pe care a avut-o cu premierul Emil Boc privind noua lege a Sănătăţii, ar putea fi două versiuni: fie amendarea vechiului act normativ, dar sunt deja prea multe amendamente, fie un proiect nou.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.