Cele mai citite
 


Prin terapie genetică, două maimuţe daltoniste văd din nou culorile
sâmbătă, 19 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două maimuţe daltoniste şi-au recăpătat vederea culorilor graţie terapiei genetice, demonstrând potenţialul acestui tratament corector pentru anomaliile de vedere la oameni, potrivit cercetătorilor, relatează AFP.
Rezultatele lucrărilor conduse de Jay şi Maureen Neitz de la Universitatea din Washington, care au crescut cele două primate, Dalton şi Sam, au fost publicate în revista Nature.

Graţie inserţiei unor gene corectoare în retină, cele două maimuţe au ajuns să perceapă roşu şi verde.

Daltonismul, descris prima dată în 1978 de englezul John Dalton, care era şi el bolnav, afectează în Europa şi SUA circa 8% dintre bărbaţi şi 0,45% dintre femei.

La cinci săptămâni după tratament, pe baza unei tehnici puse la punct de echipa lui William Hauswirth de la Universitatea din Florida, Sam şi Dalton au început să vadă culorile, iar rezultatele au rămas stabile peste doi ani după intervenţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gena IRF4 este responsabilă pentru încărunţirea părului (studiu) Cercetătorii britanici au descoperit că încărunţirea părului se datorează genei IRF4, potrivit unui studiu publicat marţi în revista 'Nature Communications', confirmând astfel că acest fenomen nu este motivat numai de capriciile vieţii, ci şi de moştenirea noastră genetică, informează agenţiile France...
A fost identificată o genă responsabilă de mai mult de 50% din totalul cazurilor de cancer mamar Cercetători de la Universitatea Cambridge au identificat o genă a cărei absenţă sau malfuncţie explică mai mult de jumătate din numărul cazurilor de cancer mamar, a anunţat marţi presa britanică, informează AFP.
Descoperirea unei gene responsabile pentru apariţia epilepsiei poate duce la un tratament mai eficient al bolii /The Times, Proceedings of the National Academy of Sciences/ Oamenii de ştiinţă au identificat un defect genetic care ar putea fi responsabil pentru până la jumătate din cazurile de epilepsie identificate de oamenii de ştiinţă, notează cotidianul britanic The Times.
Gena "creierului mare" a permis creşterea evolutivă a neocortexului uman O singură genă proprie fiinţelor umane pare că a netezit calea spre dezvoltarea inteligenţei umane, prin sporirea remarcabilă a numărului de celule aflate într-o zonă cheie a creierului, sunt de părere cercetătorii germani de la Institutul Max Planck din Dresda, care au studiat evoluţia creierului uman...
A fost descoperită o genă cheie, implicată în maladia canceroasă O anomalie a genei NRG1 ar exista în unul din două cazuri de cancer de sân. Este vorba de o genă implicată în jumătate din numărul cancerelor de sân şi, probabil în multe alte tumori maligne, cum sunt de exemplu cele depistate la colon, prostată, ovar sau la vezica urinară. Iată ce speră să fi descoperit...
Primul centru privat de genetică medicală, lansat la Bucureşti Primul Centru privat de genetică medicală din România, o investiţie de peste două milioane de euro, a fost lansat marţi la Bucureşti în cadrul conferinţei 'Medicina personalizată - Noi perspective pentru pacientul român'.