Cele mai citite
 


Un număr de 53.499 locuri la tratament balnear, asigurat pentru 2012 în unităţile CNPP
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 53.499 de locuri la tratament balnear, repartizate pe 17 serii de trimitere, este asigurat în 2012 în unităţile specifice, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
La numărul de locuri stabilit se adaugă, până la confluenţa sumei de 293,78 milioane lei cuprinsă în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012, numărul de locuri care se contractează în urma finalizării procedurii de achiziţie publică, organizată şi derulată în baza prevederilor legale.
Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete.
Categoriile de persoane care pot beneficia de tratament balnear, în mod gratuit, sunt: pensionari de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale; persoane beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Decretului-lege nr.118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, precum şi persoanele care au calitatea de luptător în rezistenţa anticomunistă, stabilita în temeiul dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 214/1999; persoane beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, din motive etnice, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin Legea nr.189/2000; persoane ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi persoane a caror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 49/1999 privind pensiile I.O.V.R., cu modificarile si completarile ulterioare.
De asemenea, mai pot beneficia de aceste bilete asiguraţii care îşi desfăşoară activitatea în locurile de muncă prevăzute la art. 30, alin. (1), lit. b), din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu modificările şi completările ulterioare, respectiv locurile de muncă în condiţii speciale din activităţile de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I şi II de expunere la radiaţii; persoane ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele care beneficiază de cure balneoclimaterice potrivit art. 22 din Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale republicată, cărora li s-a stabilit de către medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul caselor teritoriale de pensii, program individual de recuperare.
Durata sejurului este 18 zile, iar durata tratamentului balnear este de 14 zile. În perioada unui an calendaristic, unui beneficiar i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear.
Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.
Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, iar decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2012.AGERPRES/(AS-Nicoleta Gherasi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Guvern INFORMAŢIE DE PRESÃ privind unele acte normative care au fost incluse pe agenda
Casa de Pensii poate asigura aproape 53.500 de bilete la tratament balnear, în 2012 Casa Naţională de Pensii Publice poate asigura, în 2012, aproape 53.500 de locuri la tratament balnear, repartizate pe 17 serii de trimitere, potrivit unui proiect de hotărâre publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMFPS).
Acordarea biletelor de tratament balnear în 2013 prin Casa de Pensii, aprobată de Guvern Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru 2013, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
LAPHR: Persoanele cu handicap trebuie să beneficieze de tratament balnear gratuit Bucureşti, 11 febr /Agerpres/ - Persoanele cu handicap trebuie să beneficieze de tratament balnear gratuit, pe baza recomandării medicului de specialitate, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Ligii pentru Apărarea Persoanelor cu Handicap din România (LAPHR), Luminiţa Gheorghiu, care a propus un...
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
Guvern: Aproximativ 53.500 bilete de tratament vor fi distribuite în acest an Aproximativ 53.500 de bilete de tratament vor fi distribuite în 2012, potrivit unei hotărâri adoptate marţi de Guvern.