Cele mai citite
 


Alianţa pentru Sănătate din România: Noua propunere legislativă din sănătate trebuie să ajute pacienţii
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alianţa pentru Sănătate din România (APSR) consideră că noua propunere legislativă din domeniul sănătăţii trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor sistemului sanitar din România şi să rezolve problemele legate de accesibilitatea pacienţilor la serviciile de sănătate, eficientizarea costurilor, calitatea serviciilor medicale şi gestionarea informaţiilor, se arată într-un comunicat al APSR remis marţi AGERPRES.
"Având în vedere importanţa deosebită a acestei noi legi care va schimba radical sistemul asigurărilor sociale de sănătate, ne reafirmăm disponibilitatea participării la elaborarea noului proiect de lege şi la toate dezbaterile pe această temă, luând în considerare reprezentativitatea specialiştilor APSR şi expertiza acestora pe toate tipurile de servicii medicale. Proiectul de lege retras este un rezultat nefericit al combinării necesităţii cu orgoliul personal al iniţiatorilor", se apreciază în comunicat.
Potrivit sursei, toate lacunele semnalate de APSR în textul proiectului de lege retras şi polemicile care au urmat dezbaterilor publice puteau fi evitate dacă specialiştii din sistemul de sănătate ar fi fost consultaţi pe parcursul elaborării textului propus în luna decembrie de iniţiatorii legii. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ASR susţine implicarea specialiştilor în elaborarea noului proiect de lege a sănătăţii Un Consiliu Consultativ va fi creat la nivelul Ministerului Sănătăţii, cu rolul de a dezbate noul proiect de lege în domeniu, pe capitole şi grupuri de lucru, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Alianţa pentru Sănătate din România.
Proiect de lege: România deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din UE România va deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din Uniunea Europeană pentru a profesa în sistemul sanitar, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Femeile liberale strâng semnături pentru un proiect de lege privind prevenţia în sănătate Organizaţia Femeilor Liberale începe, în aceste zile, a doua etapă a programului ''PNL are grijă de sănătatea ta'', prin care se doreşte să se strângă şi semnături pentru depunerea unui proiect de lege privind prevenţia în sănătate.
Eurodeputata Oana Antonescu susţine interzicerea tuturor spice shop-urilor din România Eurodeputata Oana Antonescu (PPE/PDL) salută iniţiativa deputatului Mircia Giurgiu de a depune în Parlamentul României un proiect de lege privind interzicerea vânzării produselor etnobotanice şi susţine că România poate prelua modelul polonez în materie, care prevede interzicerea vânzării stupefiantelor...
FSSR: Noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, axate pe creşterea finanţării sistemului sanitar Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a transmis joi un comunicat în care susţine că noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, însă procesul de elaborare a documentului legislativ 'se află, în mare, pe drumul cel bun'.
Sistemul de sănătate trebuie modificat, au susţinut participanţii la o dezbatere pe teme medicale Sistemul de sănătate trebuie să sufere modificări, a fost concluzia unei dezbateri la care au participat factori implicaţi în sistemul medical.