Cele mai citite
 


CMVRO susţine păstrarea structurii instituţionale veterinare în forma actuală şi promovarea profesioniştilor în funcţii de conducere
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor Veterinari din România (CMVRO) susţine păstrarea structurii instituţionale veterinare în forma actuală, promovarea profesioniştilor pe funcţii de conducere şi perfecţionarea continuă a angajaţilor din sistem.
"Colegiul Medicilor Veterinari din România susţine stabilitatea instituţională a serviciilor veterinare din România şi păstrarea structurii în forma actuală, cu condiţia ca şi noi să ne facem curăţenie în interior. Trebuie să facem ceva şi pentru medicii veterinari, la nivel zonal, pentru că ei reprezintă veriga de bază a profesiei de medic veterinar. Din păcate, primesc doar sarcini dar nu şi drepturi care să le permită să îşi desfăşoare activitatea până la capăt", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CMVRO, Viorel Andronie.
Acesta a afirmat că promovarea pe funcţii de conducere ar trebui făcută în sistem doar pe criterii de competenţă profesională pentru a evita problemele şi abuzurile.
"Ar trebui ca promovarea în structurile veterinare să fie făcută doar pe criterii de competenţă profesională pentru că numai aşa pot fi evitate abuzurile şi problemele. De asemenea, susţinem perfecţionarea continuă a angajaţilor din sistem pentru că aceasta reprezintă elementul de progres în orice tip de activitate. Nu trebuie să susţinem că ne-am născut învăţaţi", a subliniat Andronie.
În opinia acestuia, principalele priorităţi în 2012 în sistemul veterinar vizează apărarea sănătăţii publice, controlul, monitorizarea şi eradicarea bolilor la animale, finalizarea legislativă a identificării animalelor inclusiv a cabalinelor, delimitarea clară a competenţelor în ceea ce priveşte controlul alimentelor de origine animală şi nonanimală şi regândirea sistemului de recoltare a probelor.
CMVRO, în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, prin Facultatea de Medicină Veterinară şi Siveco România SA, derulează pe o perioadă de 36 luni, începând din 1 octombrie 2010, proiectul european 'Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară', cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, "Investeşte în oameni!" cu o valoare nerambursabilă de 10,23 milioane lei, din care contribuţia bugetului naţional este de 1,53 milioane lei.
În cadrul acestui proiect, peste o mie de medici veterinari cu practică privată sau angajaţi în sistemul public, din toate regiunile ţării, vor participa la cursuri directe şi online de formare profesională.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Formare profesională în domeniul expertizei psihiatrice medico-legale Iaşi, 22 ian /Agerpres/ - Primii 200 experţi în cercetare avansată şi expertiză psihiatrică medico-legală din România?vor fi formaţi în următorii trei ani, la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, se arată într-un comunicat de presă,.
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Formare profesională pentru 250 de salariaţi din sănătate Aproximativ 250 de salariaţi din sectorul sanitar vor beneficia, în perioada 1 martie 2012 - 31 decembrie 2013, de formare şi consiliere profesională, prin intermediul unui proiect POSDRU prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România.
INTERVIU/Dumitru Băiculescu(ANSVSA):România poate controla şi elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor rumegătoarelor România poate controla şi elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor animalelor rumegătoare pe o perioadă de trei ani, a declarat noul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Băiculescu, într-un interviu acordat AGERPRES...
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...