Cele mai citite
 


Ialomiţa: Membrii USL s-au alăturat protestatarilor, la Slobozia
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 400 de persoane au manifestat din nou, luni seară, în a treia zi de proteste la Slobozia, împotriva Guvernului şi a preşedintelui ţării, printre manifestanţi aflându-se şi lideri ai organizaţiilor judeţene ale PSD şi PNL, pensionari, revoluţionari, funcţionari publici, reprezentanţi ai sindicatelor din sănătate şi învăţământ, dar şi parlamentarul social-democrat Marian Neacşu.
Prezent la protest, preşedintele PSD Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a declarat că locuitorii din Slobozia au ieşit să protesteze în cel mai paşnic mod şi să-şi strige nemulţumirea şi disperarea faţă de actuala guvernare a României care, în opinia acestuia, este incapabilă şi eşuează în orice proiect.
'Eşecul acesta, legat de reforma în sănătate, sigur este un motiv al prezenţei lor aici. Au venit oameni din sindicatele din sănătate, care sunt nemulţumiţi de faptul că s-a desfiinţat spitalul de la Ţăndărei, de reducerea numărului de paturi din Ialomiţa, de faptul că Arafat nu a fost sprijinit financiar să realizeze o investiţie la UPU şi pe care a finanţat-o Consiliul Judeţean, şi anume o tehnologie digitală la parter, Arafat fiind marele susţinător al acestei investiţii, pe care, din păcate, Ministerul Sănătăţii a blocat-o. Funcţionarii publici sunt aici disperaţi de tăierea salariilor şi de lipsa de perspectivă a revenirii la situaţia de dinainte. Minciunile şi risipa resurselor publice i-a adus la disperare şi pe oamenii care lucrează în domeniul economic. Şi toţi înţeleg că există doi responsabili: premierul şi preşedintele Băsescu. (...) Le spun acum că românii nu suportă la infinit, că ştiu să fie civilizaţi şi cred în prevederile din Constituţie legate de libertatea lor de a exprima opinii, credinţe şi de a milita pentru ca această ţară să fie guvernată mai bine. (...)', a afirmat Ciupercă.
Potrivit acestuia, în perioada următoare se pregăteşte un miting organizat. 'Vom participa în calitate de cetăţeni la acţiuni spontane şi vom insista ca aceste mişcări să nu se oprească decât la momentul unei soluţii. Criza politică în care se află ţara cere soluţie politică, iar această soluţie este demisia lui Traian Băsescu şi a guvernului Emil Boc, formarea unui guvern de Uniune Naţională şi pregătirea alegerilor', a adăugat acesta.
După aproximativ două ore, timp în care au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, protestatarii au încetat manifestaţia, alungaţi de frigul pătrunzător şi de ninsoarea care începuse să cadă. AGERPRES/(A-Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Miting de protest împotriva desfiinţării Spitalului din Ţăndărei Aproximativ 500 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Ţăndărei, alături de autorităţile locale şi judeţene, cetăţeni din 13 localităţi limitrofe, dar şi de membri ai organizaţiilor judeţene PSD şi PNL, protestează, sâmbătă, în faţa Primăriei oraşului Ţăndărei, faţă de decizia de desfiinţare a spitalului...
Numele ministrului Bănicioiu apare în dosarul preşedintelui CJ Ialomiţa Numele ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, apare în dosarul în care DNA solicită arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă.
Ialomiţa: Circa 150 de persoane au protestat neautorizat la Slobozia Aproximativ 150 de persoane au protestat sâmbătă, timp de peste două ore, în faţa sediului Prefecturii Ialomiţa, în semn de nemulţumire faţă de demisia lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat, dar şi împotriva preşedintelui Băsescu şi a actualei guvernări.
Ialomiţa: Parteneriat zonal pentru susţinerea spitalului Ţăndărei Zeci de primari şi autorităţi judeţene, parlamentari şi locuitori din oraşul Ţăndărei şi zona limitrofă au participat, miercuri, în Ţăndărei, la încheierea unui parteneriat zonal pentru susţinerea spitalului orăşenesc, redeschis la începutul acestei săptămâni.
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
Bacău: A fost finalizată reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Spitalului Judeţean, investiţie de aproape 35 de milioane de lei Finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău a fost marcată joi printr-o festivitate la care au fost prezenţi europarlamentarii Daciana Sârbu, Minodora Cliveti şi Cătălin Ivan, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu şi Vasile...