Cele mai citite
 


În Canada se propune ca sexul copilului să nu fie dezvăluit înainte de 30 de săptămâni de sarcină
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Mama si copilul
 

O importantă revistă medicală canadiană a propus luni să se interzică dezvăluirea sexului copilului înainte ca sarcina să aibă 30 de săptămâni, pentru a evita avortul fetuşilor feminini, practică frecventă în unele comunităţi de imigranţi asiatici, scrie 7sur7.be.

Avortul în funcţie de sexul copilului este practicat de 'milioane de persoane în India şi China', fiind mult mai rar în America de Nord. Această practică nu poate fi însă ignorată, afirmă într-un editorial redactorul şef interimar al revistei Asociaţiei medicale canadiene (CMAJ), dr Rajendra Kale.

El menţionează studii care confirmă că acest fel de selecţie există în Canada, în comunităţile de origine indiană, chineză, coreeană, vietnameză şi filipineză. 'Multe familii care au două fete şi niciun fiu scapă selectiv de fetuşii feminini, până sunt sigure că al treilea copil este băiat', scrie medicul născut la Mumbai.

Studii care au la bază recensământul din 2000 din Statele Unite au confirmat rate dezechilibrate, în favoarea băieţilor, în familiile de origine asiatică. Doctorul Kale apreciază că numărul de avorturi din Canada, motivate de sexul feminin al fetusului, se ridică la 'câteva sute pe an, ceea ce înseamnă câteva mii odată cu trecerea anilor'.

Interzicerea de a dezvălui sexul copilului înainte ca sarcina să aibă 30 de săptămâni ar fi 'un preţ modest plătit pentru salvarea a mii de fete. În situaţia în care Canada este incapabilă să controleze această practică, ce speranţe pot exista în India şi China?', se întreabă retoric dr Kale.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Catastrofele omoară fetuşii de sex masculin După catastrofe de anvergură se nasc mai multe fete decât băieţi. La această concluzie au ajuns oameni de ştiinţă din cadrul Universităţii de la New York, care au studiat efectul pe care l-a avut cutremurul din Chile din 2005 asupra femeilor aflate în termene mici de sarcină, informează MedicalXpress...
India: Un tribunal refuză să autorizeze avortul în cazul unei adolescente victimă a unui viol Un tribunal indian i-a refuzat unei adolescente de 14 ani însărcinate în peste cinci luni dreptul la avort după ce a fost violată de către un medic în statul Gujarat, a anunţat vineri avocatul victimei, citat de AFP.
Analize medicale recomandate pentru monitorizarea evolutiei in sarcina normala Monitorizarea prenatala a femeilor gravide are drept scop depistarea sarcinilor cu risc crescut. In acest fel rata morbiditatii şi mortalitatii poate fi redusa substantial. In acest articol va vom prezenta protocolul de screening pentru monitorizarea evoluţiei în sarcina normală.
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
Peste 2 milioane de femei 'dispar' în fiecare an Avansul tehnologiei în dezvăluirea sexului extinde barbaria feticidului în rândul copiilor de sex feminin, din Caucaz până în Balcanii occidentali, cum se desprinde din Raportul Băncii Mondiale privind egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi elaborat de Banca Mondială (BM). Raportul arată că în fiecare...
Germania: Născut la nici 22 de săptămâni, cel mai mic bebeluş din Europa a fost externat Născut la nici 22 de săptămâni, cel mai mic bebeluş venit pe lume prematur şi rămas în viaţă din Europa, şi posibil din lume, a fost externat dintr-un spital din Germania şi trimis acasă cu părinţii săi după ce a stat patru luni în incubator, relatează thelocal.de.