Cele mai citite
 


Iaşi: Ordinul Asistenţilor Medicali a început eliberarea certificatelor de membru
sâmbătă, 19 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAM) - Filiala Iaşi a început eliberarea certificatelor pentru membrii săi.
Liliana Iordache, preşedintele filialei ieşene a OAMGMAM a declarat că pentru asistenţii medicali care lucrează în spitale certificatele de membru se eliberează la locul de muncă, prin organizarea de şedinţe pe clinici ale spitalelor, la o dată stabilită cu reprezentanţii filialei.

Asistenţii medicali ce aparţin de cabinete medicale individuale, creşe, farmacii, alte unităţi sanitare certificatele primesc certificatele la sediul Ordinului, în baza cărţii de identitate. Pentru eliberarea acestora, susţine reprezentantul OAMGMAM nu se achită nicio taxă.

La primirea certificatelor, membrii OAMGMAM vor depune jurământul, conform prevederilor legale.

Liderul filialei ieşene a Ordinului susţine că acest certificat de membru înlocuieşte vechile autorizaţii de liberă practică şi constituie documentul care conferă asistenţilor medicali/moaşelor dreptul de a-şi exercita legal profesia.

Simultan cu certificatul de membru, asistenţii şi moaşele primesc, gratuit, un pliant cu informaţii necesare: structura organizaţiei profesionale, prevederi privind Programul Naţional de Educaţie Medicală Continuă, cotizaţia de membru, examenul de reatestare profesională, examenul de grad principal, recomandări legislative utile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect privind calificarea şi recalificarea asistenţilor Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi Asociaţia ''Centrul Român de Iniţiative'' au desfăşurat proiectul "Orientarea profesională şi calificarea angajaţilor din sectorul sanitar - O şansă pentru viitor!".
Coaliţia profesioniştilor din sănătate are doi membri noi Coaliţia profesioniştilor din sănătate a primit doi membri noi - Societatea Medicilor din colectivităţile de copii şi tineri şi Asociaţia medicilor rezidenţi din România, a anunţat vineri preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.
Galaţi: Conferinţă despre medicina creştină şi prevenirea cancerului Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - filiala Galaţi, a organizat, vineri, o conferinţă pe tema adoptării unui stil de viaţă sănătos în vederea prevenirii cancerului, susţinută de prof. dr. Pavel Chirilă, promotorul conceptului de medicină creştină...
Un număr de 3000 de angajaţi din sectorul sanitar vor beneficia de programe de formare profesională Un număr de 3000 de angajaţi aparţinând sectorului sanitar din care 2.400 femei vor beneficia până la sfârşitul anului 2013 de programe de consiliere şi orientare profesională şi cursuri de calificare/recalificare în meseriile de baby sitter, îngrijitori bătrâni şi bolnavi la domiciliu.
Registru unic pentru asistenţii medicali Iaşi - Reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali (OAMGMAM) vor organiza şi administra, începând din acest an, Registrul unic al asistenţilor medicali din România. (sursa: Agerpres)
Iaşi: Asistenţii medicali şi moaşele, scutiţi de la plata cotizaţiei în timpul concediului de maternitate Membrii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGAMR) pot fi scutiţi de la plata cotizaţiei pe perioada suspendării calităţii de membru al organizaţiei, inclusiv în cazul concediului de maternitate.