Cele mai citite
 


OMS:Inegalităţile sociale din ţările bogate au crescut, dar multe boli sunt în declin în zonele emergente
miercuri, 18 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inegalităţile sociale din ţările bogate sunt în creştere, în timp ce în regiunile lumii în curs de dezvoltare multe boli se află în declin, a remarcat luni la Geneva directoarea generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, în deschiderea reuniunii consiliului de administraţie al organizaţiei, transmite AFP.
'În unele ţări bogate, diferenţa dintre calitatea vieţii între generaţiile mai în vârstă şi tineri este mai mare decât oricând', a subliniat Margaret Chan.

Anul trecut, a mai remarcat directoarea OMS, numeroase ţări 'au realizat că sunt pe cale să-şi piardă clasele de mijloc, care sunt însăşi baza democraţiei şi a productivităţii economice'.

Ea a citat un recent raport al OECD /Organizaţia pentru cooperare economică şi dezvoltare/ care arată că inegalităţile dintre veniturile înregistrate în ţările bogate au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 25 de ani.

'Acel raport a conchis, între altele, că societăţile cu cele mai puţine inegalităţi au cele mai bune rezultate în materie de sănătate, indiferent de nivelul cheltuielilor' în acest domeniu, a notat Margaret Chan, pentru a conchide că 'o sănătate mai bună nu se cumpără doar cu bani'.

Directoarea generală a OMS a mai amintit că în primul deceniu al secolului XXI epidemiile de HIV/SIDA şi de tuberculoză au intrat într-un declin lent, după ce ajunseseră la un vârf. Şi mortalitatea infantilă a scăzut semnificativ, pentru prima dată după aproape 60 ani, înregistrându-se, în 2010, 7,6 milioane de decese în rândul copiilor sub 5 ani comparativ c u 12 milioane în 1990. O excepţie rămâne Africa subsahariană, unde această rată a cunoscut o creştere.

Şi numărul deceselor maternale, 'cea mai şocantă statistică în materie de sănătate publică', a început să scadă, a mai notat Margaret Chan.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.
O treime din populaţia mondială suferă de hipertensiune (OMS) Statisticile sanitare mondiale 2012, publicate miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), arată că o persoană din trei suferă de hipertensiune, îndeosebi în ţările în curs de dezvoltare, relatează maxisciences.com.
Mortalitatea maternă a scăzut cu 44% faţă de nivelul din 1990 (OMS) Mortalitatea maternă la nivel mondial scăzut cu 44% faţă de nivelul din 1990, însă doar nouă ţări au reuşit să îndeplinească obiectivele stabilite de Organizaţia Naţiunilor Unite în acest domeniu, potrivit cifrelor publicate joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi citate de AFP.
Realitate îngrijorătoare: tuberculoza devine din ce în ce mai rezistentă, iar cercetările în domeniu stagnează Numărul mare al cazurilor de tuberculoză în lume este unul din scandalurile medicale de la începutul acestui secol. Tuberculoza a ucis 1,4 milioane de persoane în 2010, din care majoritatea trăiau într-o ţară săracă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este vorba de cel mai scăzut nivel...
Malaria: mortalitatea a scăzut cu 60% în 15 ani (OMS) Rata de noi cazuri de malarie a scăzut cu 37% începând cu anul 2000, iar mortalitatea s-a redus cu 60% în ultimii 15 ani, 6,2 milioane de vieţi fiind salvate, a declarat joi un raport comun al UNICEF şi OMS, citat de AFP.
Obezitatea infantilă, "coşmar exploziv" în ţările în curs de dezvoltare (OMS) Obezitatea în rândul copiilor sub cinci ani atinge cote "alarmante", devenind un "coşmar exploziv" în ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în Africa, unde rata s-a dublat din 1990, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), preluată de AFP.