Cele mai citite
 


Riscul de embolie pulmonară creşte la persoanele care stau mult în poziţia şezând
vineri, 18 ianuarie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Plamanii
 

Femeile care stau prea mult în poziţia şezând riscă de două ori mai mult să fie victime ale unei embolii pulmonare decât celelalte, arată un studiu condus de dr Christopher Kabrhel de la Massachusetts General Hospital din Boston, menţionat de passionsante.be.

După analiza dosarelor medicale şi a obiceiurilor de viaţă ale circa 70.000 de infirmiere, urmărite 18 ani, s-a observat că riscul unei embolii pulmonare era de peste două ori mai mare la cele care rămâneau în poziţia stând (în afara timpului de lucru, semn de sedentarism) peste 41 de ore pe săptămână faţă de cele care stăteau în această poziţie mai puţin de zece ore.

Embolia pulmonară (când un cheag obturează sistemul arterial ce irigă plămânii) este complicaţia majoră a bolii trombo-embolice.

Dr Kabrhel a publicat rezultatele studiului în 'British Medical Journal'.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Femeile sedentare prezintă un risc de două ori mai amre să facă embolie pulmonară (studiu) O echipă de cercetători condusă de Christopher Kabrhel de la Massachusetts General Hospital din Boston a studiat detalii ale vieţii zilnice a 69.950 surori medicale timp de 18 ani. Cercetătorii au constatat că riscul de embolie pulmonară este de peste două ori mai mare la femeile care, în afara programului...
Arad: O femeie a murit la o oră după ce a născut prin cezariană O femeie în vârstă de 24 de ani, din localitatea arădeană Cuvin, a murit la o oră după ce a născut prin cezariană, iar medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad susţin că decesul ar fi survenit în urma unei embolii pulmonare.
Risc crescut de tromboză confirmat la femeile care iau cele mai noi anticoncepţionale (studiu) Cele mai noi pastile anticoncepţionale prezintă un risc crescut de accidente din cauza trombozei venoase (formare de cheaguri), a confirmat un studiu publicat miercuri în revista medicală British Medical Journal şi menţionat de AFP.
Un prim studiu european privind bolile pulmonare cronice obstructive compară modele de îngrijire medicală în Europa Un prim studiu european privind bolile pulmonare cronice obstructive (COPD) a scos la iveală diferenţele dintre centrele şi modelele de îngrijire medicală din Europa, punând bazele unui prim audit al formelor de tratament a bolilor pulmonare pe continent, scrie Irish Times în ediţia de marţi.
Noi rezultate pe termen lung confirmă beneficiile consistente și profilul de siguranță al Pradaxa® pe o durată de peste 6 ani Pradaxa® (dabigatran etexilat) este singurul anticoagulant oral de nouă generație cu rezultate pe termen lung obținute pe o perioadă de peste 6 ani care susțin rolul benefic în prevenția accidentului vascular cerebral (AVC) cauzat de fibrilația atrială 1
FDA a aprobat Pradaxa® pentru tratamentul și reducerea riscului de recurenţă a trombozei venoase profunde (TVP) și a emboliei pulmonare (EP) Noile indicații pentru Pradaxa® oferă pacienților din S.U.A cu TVP și EP o opțiune simplă de tratament, care este la fel de eficientă, dar cu risc de hemoragii mult mai scăzut comparativ cu tratamentul cu un antagonist de vitamină K, warfarina.1,2,3